Абитуриентските тоалети в чужбина са по-евтини от българските

0
bal
Балните рокли у нас засенчиха чуждестранните ... по скъпотия

Skandalno.net Уружаят на българските модни къщи е по време на абитуриентските балове. Родителите хвърлят стотици левове за тоалет, който ако се поръча от чужбина, ще излезе в пъти по-евтино.

bal1
Абитуриентка

За абитуриентския бал всяко момиче иска да е най-красиво, с най-уникалната рокля. Затова често моделът се избира по каталог и се шие. Цената обаче е доста по-висока, отколкото на готовата дреха- между 300 и 1000 лв, зависи от материалите и името на модната къща. Като се прибавят и обувките, чантата, прическата, грима и бижутата сумата само за външния вид на абитуриентката набъбва значително. Роклята обаче си остава най-скъпа.

За разлика от българските модни къщи, в чужбина учудващо се оказва, че може да се купи доста по-евтин тоалет. С евтините тарифи за полети и пътните не са такъв проблем вече. Друг начин да се намали цената на облеклото е като се поръча от сайта на дадена модна къща. И без това родните плагиатстват чуждестранните модели. Пък и човек може да е спокоен, че облеклото му наистина е от качествени материали.

В Гърция, например, може да се намери всичко за абитуриента на доста сносни цени. Както роклите, така и мъжките костюми излизат доста по-изгодно, ако се купят оттам. У нас всичко се таксува по отделно: риза, сако, вратовръзка, докато при съседите целия комплект е в пъти по-евтин.

Много семейства теглят кредити за абитуриентската вечер на децата си. Особено пък тази година с безработицата и кризата е доста тежко за средното домакинство да си позволи такива разходи. Повечето вече сигурно са готови с тоалетите си, но за тези, които чакат последния момент, най-добре да се разходят до някоя от съседните ни страни поне и да пазаруват оттам.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *