Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Абитуриентски бисери 2011: Атанас Далчев да закусва и да чете по- малко

maturaАбитуриентите масово дават напътствия на Атанас Далчев(1904- 1978) как да се справи с депресията, разкриват проверяващите тазгодишната матура по български език и литература. Разсъжденията на зрелостниците върху стихотворението му „Книгите” отишли в неочаквана посока и прераснали в съвети за пълноценен живот, изумени са учителите.

Ученици  масово писали, че Далчев бил нещастен, защото много четял книги. Абитуриент стигнал до заключението, че поетът трябвало да закусва преди да се захване с книгите. Друг зрелостник написал, че проблемът на Далчев е, че не е излизал достатъчно с приятели. Заради четенето не успял да създаде семейство и затова бил нещастен цял живот,

Според абитуриентите, Далчев трябвало да чете по- малко

Според абитуриентите, Далчев трябвало да чете по- малко

 прозира в есето си абитуриент.

Има и зрелостници, които обвинили Атанас Далчев, че само се оплаква, разказват учители. „Има още време да се поправи” , написал в заключение ученик. Друг абитуриент пък категорично заявил, че депресия не се лекува с четене и писане.

Най- хитовият бисер сред учителите обаче е заключението на ученик, който написал, че „книгите са мозъкоразвиващи”. В стремежа си да демонстрират задълбоченост и знания много зрелостници са открили нови думи в българския език. „Дяволист” вместо диаболист, „ерузист” вместо ерудит, както и умотворението „вещник” .

Въпреки недомислиците в доста писмени работи, проверяващите отбелязват, че за разлика от миналата година, резултатите от изпита по български и литература са по- високи.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *