Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Абитуриентите масово бягат в чужбина

Българите масово отиват да учат на Запад

Нашенска фирма, която посредничи на желаещите абитуриенти да продължат образованието си в чужбина издаде, че по официални данни над 6 хиляди българчета са избрали да следват в чужбина, вместо у нас. На практика младежите, които избират да учат в Англия, Дания, Германия и пр. са с 1500 повече, отколкото тези, които са приети в СУ тази година, тъй като  по официални данни те са 4524.

Все по – малко студенти завършват родните вузове

От статистиката разбираме, че всъщност ежегодно губим по минимум един випуск студенти, които заминават да се развиват в чужбина, а най – често остават и да работят в новата си страна, след като завършат успешно образованието си.

Последното проучване по – тревожната тема сочи, че сегашните ученици са изключително привлечени и от образователната система на Холандия, и  според очакванията на експертите с поне още 500 ще нарасне бройката на младите кадри, които България ще изгуби догодина. Традиционно най – много младежи отиват да учат във Великобритания, а все повече стават и мераклиите да придобият образование в Дания, тъй като там то е безплатно. За разлика от младежите които остават да учат у нас и вече традиционно избират психология или право, тези които отидат да следват в чужбина предпочитат икономическите и инженерните специалности.

Масово абитуриенти отиват да учат в чужбина!  ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *