Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Абитуриент се натрови със зелена салата

Абитуриент се натрови със зелена салата

Абитуриент от София замалко не се пресели в отвъдното, след като яде отровна салата с нитрати. 19 годишният Консатнин Димов получил алергичен шок от химикалите, но за свое щастие не бил сам  у дома когато изпаднал в несвяст и близките му веднага потърсили медицинска помощ.

„Целият стана син – посинял, припадна и си глътна езика. Бръкнахме с дървена лъжица и Константин започна отново да диша. Никога не е имал каквито и да било алергии, но ако беше сам, със сигурност щеше да стане непоправимото” – разказват родителите на младежа.

Абитуриент се натрови със зелена салата

В „Пирогов” естествено веднага му оказали необходимата помощ, а лекарите категорично определили страхотно завишеното количество химикали в зеленчука, като причина за шоковото състояние. Те обяснили, че най – вероятно е имало сериозно натрупване и на други алергени в тялото му, но множеството нитрати в марулята са стартирали тежката алергична реакция.

Медиците предупреждават да се пазим много внимателно, когато купуваме каквито и да било хранителни продукти. При пресните плодове и зеленчуци съществувала още една опасност от натравяне с токсични вещества, защото недобросъвестните търговци ръсели продуктите с най – различни препарати, за да не се развалят и да запазват привлекателния си вид.

Освен това, нитратите повишават значително риска от появата на раково заболяване. В контакт с чревната флора те се преобразуват в нитрити, които практически са в основата на всички онкологични заболявания. Лекарите уточняват, че това е най – лошото развитие на нещата, което се получава при химикали в извънредно голямо количество над позволените норми. По – често ни дебне заплаха от стомашни проблеми, гастрит, повръщане и диария. В редки случаи се наблюдават и тежки алегични последствия, които могат да завършат с фатален край.

За нитратите:

http://www.youtube.com/watch?v=ICpG-_Jel-4

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *