800 лева на ръка раздават в Несебър за глас

0

Милиони са похарчени за купуване на гласове в община Несебър. Около 7 млн. лева, извън държавната субсидия, са били налети в кампанията. Цената на глас по селата пък е достигнала 800 лева.

Община Несебър е една от най- богатите черноморски общини и изборната битка там е особено ожесточена. Емисари на мераклиите за властта в града започнаха да обикалят още преди месеци. Тарифите за купуване на гласове нарастваха все по- драстично, като удариха пика броени дни преди деня на изборите. Година по- рано пък в Несебър беше отбелязан огромен приток на пришълци, които се сдобиха с адресна регистрация и с правото на упражнят вота си в курортния град.

Битката за Несебър тече от една година насам

Десетки нарушения белязаха изборния ден в общината. Стотици души не успяха да гласуват, а секциите работиха до 21 – 22,00 часа. Всеки час резултатите се променяха, така че до последно не беше ясно каква ще е развръзката. След обработката на данните, стана ясно, че настоящият кмет Николай Димитров ще се изправи втори път срещу най- сериозният си конкурент Атанас Терзиев от ГЕРБ и ДЕЛА.

Зад Николай Димитров в сянка стоят олигарсите братя Диневи, издават запознати с политическия живот в Несебър. Срещу тях застана кандидатът от ГЕРБ Атанас Терзиев, за когото е известно, че е марионетка на несебърския олигарх Чочо Александров. Няколко месеца преди вота партията на мултимилионера ДЕЛА премина в редиците на ГЕРБ.

Друга черноморска община, която също привлече вниманието на медиите с порочни изборни практики, е Созопол. В курорта на първи тур спечели настоящият кмет Панайот Рейзи, подкрепен от ГЕРБ. В Созопол отново бяха разкрити схеми за купуване на гласове, а изборната активност беше много висока. Победата на Рейзи не е изненада, тъй като месеци преди вота местните вече знаеха кой ще ги управлява следващите четири години.

Ето как се върти изборна търговия в Созопол. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *