8 години затвор за Калина Илиева

0

kalina zaglavna8 години затвор грозят бившата шефка на фонд „Земеделие” Калина Илиева. Прокуратурата подготвя две обвинения срещу скандалната дама – заради дипломата менте от Берлинския технически университет и фалшивите болнични, които е представяла, докато е била бременна.

Проверка на немския ВУЗ доказа, че Калина Илиева няма нито диплома за бакалавър, нито магистратура. Измамницата kal2била изгонена от университета заради невзети изпити. От Берлин коментират, че подписът на ректора и печатът на учебното заведение очевидно са подправени, при това доста нескопосано.

Фалшивата немска диплома обаче безпроблемно била легализирана у нас. Никой от 13- членната комисия към образователното министерство, която проверява тапиите от чужбина, не обърнал внимание на ментето, представено от Калина. Това обаче не е случаен пропуск. Едва сега, от комисията признават, че Илиева била в категория „връзкари”. Бащата на скандалната дама е началник на столичната

Мирослав Найденов не знаел за фалшивата диплома на Калина
Мирослав Найденов не знаел за фалшивата диплома на Калина

пожарна и доста близък с бившия си колега и настоящ премиер Бойко Борисов.

Явно на това се дължи и бързото израстване на младата дама в кариерата. Калина постъпва в Министерство на земеделието през 2008 като младши експерт, а на следващата година вече се издига до шеф на фонд „Земеделие”. Забележителен скок за новоизлюпен кадър, при това видно некадърен, твърдят нейни колеги.

Като началник на ДФЗ, Илиева отговаря за 7,4 млрд. евро, отпускани по програми на ЕС. Връзкарката обаче няма необходимите знания и умения да ги управлява. Въпреки това слага подписа си под най- различни документи, който сега могат да бъдат оспорени. Калина изпраща 400 имейла до ОЛАФ за злоупотраби на фермери. Проверки на комисията, както и на ДАНС не откриват причина за подадените сигнали. Парите на окепазените земеделци обаче са спрени. Мнозина от тях вече успяха да осъдят държавата в Страсбург. Дали и родният съд ще успее да осъди Калина?

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *