70 хиляди поискаха оставката на варненския кмет, ГЕРБ се отрече от него

1

Кирил ЙордановПротестиращите във Варна обявиха гражданско неподчинение и заявиха, че няма да плащат сметките си за ток и вода.

Близо 70 хиляди души излязоха в столицата на протеста и за пореден път поискаха не само махането на монополите, но и оставката на вечния си кмет Кирил Йорданов. Заради Йорданов градът ни от 12 години запада, Бургас отдавна ни изпревари, тук господстват само той и ТИМ, викаха присъстващите. От ТИМ се разграничиха и също поискаха оставката на градоначалника.протести Варна Бяха изнесени потресаващи факти за имотите му в апетитни градове в Европа.

Йорданов нагло заяви, че ще даде оставка тогава, когато излязат да му я поискат толкова души, колкото са гласували за него. Днес протестиращите достигнаха тази цифра. Сутринта пък ГЕРБ излезе с декларация, че оттегля политическата си подкрепа от варненския кмет. Само преди година партията на Борисов пък привлече кмета към своите редици, за да си пише още една победа на честните избори. Протестиращите заявиха, че ще направят палатков лагер пред общината и ще стоят там дотогава, докато Йорданов не я напусне. Посъветван от централата на Борисов, Йорданов обяви извънредна сесия на общинския съвет, но не се знае дали ще депозира оставка. Продължава да е тежко състоянието на Пламен от Варна, който се самозапали пред общината в знак на протест. Много от излезлите днес на улицата дадоха кръв, с която да спасят живота му.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

1 коментар

  1. Може да са излезли 70 000 човека на протестно шествие, НО кой е казал, че всичките те искат оставката на кмета?! Тази цифра се използва удобно от хора, които могат да извлекат изгода!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *