Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

70 % от българите вярват повече в Путин, отколкото в Меркел и Макрон, показа авторитетно проучване! Ето резултатите в ЕС:

Българите имат много по-голямо доверие във възможностите и влиянието на руския президент Владимир Путин като световен лидер, отколкото в лидерите на Европейския съюз, а именно- немския канцлер Ангела Меркел и френския президент Еманюел Макрон. Такива са резултатите от проучването на авторитетния европейски „Пю рисърч център“. Допитването е проведено в 14 държави от Европейския съюз + Русия и Украйна. Проучването е авторитетно и представително. Достатъчно показателно е, че у нас то намери място дори на страниците на неолибералния и русофобски вестник „Дневник“ на Иво Прокопиев.

„Пю рисърч център“ е изследвал отношението към ЕС по редица показатели сред жителите на държави като Швеция, Холандия, Германия, Литва, Полша, България, Унгария, Италия и др.

Един от въпросите на центъра за изследвания гласи: „Кой от следните лидери е в състояние да се справи с най-наболелите световни въпроси, така че да промени сегашният световен ред към по-добро“.

Данните за Владимир Путин са направо шокиращи за неолибералното статукво в Европа и САЩ. Доверието към него като световен лидер сред някои от народите на ЕС е направо зашеметяващо. Подкрепата за Путин в България е двойно по-голяма от средната за Европа (36 % сред изследваните държави от ЕС). След България със 70 % следват Гърция (52%), Словакия (49 на сто) и Италия (38 %). С най-ниско доверие като световен лидер Путин се ползва в Швеция и Полша, където съответно само 17 % и 15 % поставят руския президент на първо място сред световните лидери.

Проучването обхваща и Русия и Украйна, където очаквано са и най-големите контрасти извън ЕС – 79% от руските и 13 % от украинските граждани считат Владимир Владимирович за световен лидер № 1.

А какво е доверието на българите към Меркел, Макрон и Орбан?!

Въз основа на тези резултати не е известно дали българските респонденти са най-високо оценяващите Путин в целия ЕС, тъй като проучването е проведено в половината от държавите в съюза. Може обаче да се направи съпоставка с отношението към другите лидери.

Така например България е едва 8-ма сред 14-те страни от ЕС в доверието си към Меркел (15%), при 66 % в Швеция, 42 % във Франция и 38 % в Литва. След българските респонденти по отношение на подкрепата си към Меркел са Полша, Италия, Словакия, Унгария и Чехия. А с най-ниско доверие немската канцлерка се ползва в Гърция с едва 8 %.

С най-ниско доверие като световен лидер сред българите се ползва френския президент Макрон – заявили са го едва 3 % от респондентите. По-лош е резултатът му само в Гърция, където доверие към него са изразили едва 1 % от участниците в допитването. А най-високо е оценен в Германия (33 %) и е значително над резултата му в самата Франция (28 %).

Изненадващо голямо е и доверието към унгарския премиер Виктор Орбан. В България той се ползва с доверието на 31 % от респондентите за способностите му да се намесва и да участва в решаването на международни въпроси. Резултатът му в България е четвъртият най-добър резултат за Орбан след тези в Полша, самата Унгария и Словакия). Нито една от 14-те държави не показва подкрепа над 45 % за възможностите на Орбан. Медианното му представяне за ЕС е 27 % подкрепа.

Въпреки милиардите, хвърлени от евро-атлантическото неолиберално статукво в Европа и Америка за насаждане на русофобия, резултатите са плачевни: За народите на Европа Владимир Путин е най-влиятелният и авторитетен световен лидер. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

4 кометара за 70 % от българите вярват повече в Путин, отколкото в Меркел и Макрон, показа авторитетно проучване! Ето резултатите в ЕС:

 1. Иван Отговор

  19.10.2019 в 23:00

  „Когато фактите говорят и боговете мълчат.“

 2. Анонименп Отговор

  20.10.2019 в 1:08

  СЛАВА ВЕЛИКА БРАТСКА РУСИЯ ТВОИТЕ ПОБЕДИ СА НАШЕТО СПАСЕНИЕ АКО ЦЕЛИЯ СВЯТ ЗАСТАНЕ СРЕЩУ ТЕБЕ НИЕ ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД ЩЕ ЗАСТАНЕМ СРЕЩУ ЦЕЛИЯ СВЯТ НИКОГА НЕ СМЕ СПИРАЛИ ДА ТЕ НОСИМ В СЪРЦАТА НИ ЗАЩОТО ЗНАЕМ ЧЕ БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРИЯ Е ЕДИНСТВЕНО И САМО СЪС ТЕБЕ БРАТСКА РУСИЯ И НИКОГА СЪС НИКОГО НЯМА ДА ТЕ ЗАМЕНИМ ТИ СИ ВЪЗДУХА И СЛЪНЦЕТО НА БЪЛГАРИЯ НАТО ЕС САЩ СОРОС ГЕРБ ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ

 3. Анонименп Отговор

  20.10.2019 в 1:19

  БЪЛГАРСКИ НАРОДЕ АКО ИСКАТЕ ОТНОВО ДА СМЕ ЗАЕДНО С БРАТУШКИТЕ ДА ГЛАСУВАМЕ ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД ЗА БСП САМО ТАКА ЩЕ ИЗХВЪРЛИМ БЪЛГАРОУБИЙЦИТЕ МАФИЯ ГЕРБ

 4. Безпартиен Отговор

  23.10.2019 в 17:43

  Въобще не вярвам в Путин, той не е от руснаците, в които вярвам. Баба Меркелица е на отживяване, а Макрон ми е гнусен с тая баба до него.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *