Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

7 хил. българи всяка година стават жертви на лекарски грешки?!? Как да се предпазим? – с видео

gre6ka-lekar1Skandalno.net Над 7 хил. души на година у нас стават жертва на докторски грешки, сочи сензационно изследване, поръчано от НЗОК. Темата е изключително сериозна и наболяла, още повече предвид проблемите в Здравеопазването ни в момента.

Целта на тази статия обаче е не само да заклеймим некадърните корумпирани лекари, каквито у нас са толкова много, че с лопата да ги ринеш…. Наред с некадърните „бели престилки” трябва да порицаем и бг. пациентите, които масово подценяват грижата за здравето си. И по този параграф сигурно също ще се наредим на челно място в Европа. Няколко са най-разпостранените грешки, които правим като хора, нуждаещи се от лечение: На първо място- българинът като цяло не познава историята на заболяванията в семейстовото си, което е от голяма важност, защото като изключим инфекциозните болести, всички други заболявания са наследствени.

На второ място – пропускаме профилактичните прегледи, като лошото е, че освен нас, за маловажни ги приемат и доста от личните лекари… Друг проблем е, масовото „самоизписване” на антибиотик, което от медицинска гледна точка е абсолютно недопустимо. Антибиотикът обаче gre6ka-lekar2лекува бактериални инфекции, а когато сме пипнали някой вирус, е по-вероятно с него да си навредим, отколкото скоростно да се почувстваме по-добре. Тук трябва да споменем и факта, че до чичко Доктор освен, че се стига прекалено късно, не се споделя точно какво е било домашното лечение. Което, естествено, затруднява доста правилното назначаване на лечение и съответно оздравяването.

А за да бъде успешно последното, е повече от нужно предписаните илачи да се изпият докрай, а не да бъдат спрени със секването на болестните симптоми. Крайно време е да се научим да спазваме правилата, иначе винаги ще бъдем непослушното, бедно, одърпано и болно дете на Европа, което всичко знае и не иска да го поучават… skandalno.net
13-годишната Диана почина в бургаска болница именно вследствие на лекарска грешка! ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *