68 милиона лева надписа енергийната мафия в сметките за ток!

0

Монополите продължават да пият кръвта на народа

Корупцията струва милиони левове на народа
Корупцията струва милиони левове на народа

Сметките за ток са били надписани с почти 68 милиона лева само през миналата 2012 година. Това стана ясно от последния доклад на ДКЕВР, която след години бездействие и зловещи корупционни практики, реши да имитира някаква дейност. Според специалисти обаче сумата е в пъти по – голяма и определени кръгове продължават да прикриват истината.

Надписването на сметките за ток е ставало под благия поглед на правителството и напълно законно, чрез така наречените „одобрени технологични разходи”. Естествената и напълно реална загуба на енергия заради съпротивлението на проводниците е завишавана доста сериозно, а именно ДКЕВР има за задача да определя ежегодно какъв е процентът на официално признатите разходи.

ЧЕЗ, ЕВН и Енерго - Про да си тръгват!
ЧЕЗ, ЕВН и Енерго – Про да си тръгват!

Тук настъпва най – съществената част. От 2010 година до момента, тези „признати разходи” са непроменлива величина от 15 % надценка, като облагодетелствани са и трите ЕРП-та. В същото време от енергоразпределителните дружества сами признават, че нивата на загуба заради преноса винаги са били под 15 %. Въпреки това обаче от ДКЕВР вкарват същите 15% отгоре в ценообразуването на тока. Познайте къде отиват разликите.

По този начин, комисията еднолично е осигурила чиста печалба в размер на почти 68 милиона лева на своите галеници. За да сме по – точни, ЕНТ прибира над 35 милиона, ЧЕЗ повече от 28 милиона, а Енерго – Про направо се излагат с мижавите 5 милиона лева!

Естествено, виновни няма и няма да има. Защото в този заговор участват политици от всички партии, покровителстват измамниците и на практика осъществяват брутален геноцид срещу българите в най – чистата му форма.

Виж видео:

http://www.youtube.com/watch?v=lcY1UdjVWzo

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *