Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

67.4 % от Българите са във Фалит, без никакви лични спестявания! Само 1.8 % са получили Помощ от Държавата!

Повече от две трети (67.4%) от българите нямат лични спестявания в банка, а наличните им средства в кеш са толкова малко, че не биха им стигнали за повече от 3 месеца без доходи. В същото време заради икономическата корона-криза 10 % от населението е изгубило трайно или временно работата си, но само 1.8 % (една пета от новите безработни) са получили някаква помощ или компенсация от държавата.

Това показват резултатите от общоевропейско проучване за последиците от корона- кризата на авторитетната социологическа агенция Eurofound

На въпроса „Колко време бихте могли да изкарате със спестяванията си ако домакинството ви остане без приходи“, 16 % от запитаните българи са отговорили: между 3 и 6 месеца, 7 % са отговорили: между 6 и 12 месеца и други 9 % са заявили, че разполагат с ресурси да остане без доходи повече от година, информира икономическият сайт pariteni.bg.

23,2 % от българите са посочили, че заради коронавирусната пандемия домакинството им е пред фалит и са забавили плащането на сметката си за телефон и интернет за периода декември-януари. Приблизително същият процент са отговорили, че са забавили плащанията и на сметките си за ток, вода и газ през последните 3 месеца.

Над една трета (35.2%) от домакинствата в България казват, че „много трудно“ или „вече им е невъзможно“ да свързват двата края. Други 25 % се справят „с известни затруднения“ – отново заради ниските си доходи.

През янеари – към момента на проучването (22 декември, 2020 г. – 27 януари, 2021 г.), 10 % от анкетираните българи е казал, че е изгубил работата си заради пандемията. С по-голям ръст на безработицата заради карантината са само Испания (16%), Кипър, Гърция, Унгария и Латвия, но авторите предупреждават, че данните им за кипърците и латвийците не са съвсем точни.

На въпроса: „Опасявате ли се, че ще останете без работа през следващите 3 месеца?“ данните за България са потресаващи. Цели 29.8% от анкетираните българи са отговорили с: „много е вероятно“ и „по-скоро е възможно“.

От отговорите става ясно и че в условията на настоящата карантина и икономическа криза над две трети от българските домакинства (67.4 %) няма как да се справят без помощта на държавата. 37.6% от тях са декларирали че нямат никакви спестявания, а още 29.8% – че разполагат с някакви минимални средства, които биха им стигнали за не повече от 3 месеца без работа.

На въпроса „Получихте ли някаква помощ от държавата?“ с „Не“ или „Не се отнася за мен“ са отговорили 93.4 % от българите. И само 1.8 % посочват, че са получили някаква помощ или компенсация от държавния бюджет.

Ето така ГЕРБ 11 години повишава доходите на населението… и пак така се грижи за хората. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

3 кометара за 67.4 % от Българите са във Фалит, без никакви лични спестявания! Само 1.8 % са получили Помощ от Държавата!

 1. Анонимен Отговор

  29.01.2021 в 23:24

  НАКЪДЕ БЛЕЕШ БЪЛГАРИНО СЪБУДИ СЕ ТОВА Е БОЖИЕ НАКАЗАНИЕ ЗА ПРЕДАТЕЛСТВОТО ТИ КЪМ БРАТСКА РУСИЯ БЕЗ РУСИЯ БЪЛГАРИЯ УМИРА

  • Иван Отговор

   30.01.2021 в 1:10

   България умира драги Анонимен, с или без Русия. Господ не може да ни помогне, защото е казано, че Той помага, но в кошара не вкарва. Съвременните българи са за кошара, овце заблудени. Кой разграби държавата? Американците? Европейците? Злите извънземни? Неее, до един бяха българи! Едни по-големи, а други по-малки крадци, но всички спотаени и тихи, защото са изцапани. Е, има и чисти, има и заблудени, има и слепи, има и глухи, но това не ги оправдава. Едните мълчат, макар всичко да осъзнават. Другите вярват, макар фактите да ги бият по главата. Третите не са видели, но са чули. Четвъртите не са чули, но всичко виждат. Защо всички чакат като добитък заколението? За 500 години един Левски, а след това и толкова няма.
   Гневен съм, защото не знам на кого да вярвам, а най-лъжливите времена са преди избори, тогава цялата алчна измет става мека и лепкава, а обещанията им се плъзгат като шарлан. Всички мислят за „народа“, всички се кълнат. Омръзна ми тази лъжа! Вие се кълнете, че трябвало да се обединим, а единствените които можели да свалят ГЕРБ били БСП. Добре ама листите, които гласят са пак братовчедите и приятелчетата, от една далавера в друга. За пръв път няма да гласувам, защото не искам моят глас, да е куршумът, който ще убие България, макар тя и така да е на косъм от линията.

 2. селянин Отговор

  30.01.2021 в 8:37

  Точен коментар Иване,повече няма какво да се добави и да се каже.Лошото е, че върховете повече не могат нищо полезно да направят за народа ,който крадат най безсрамно и нагло ,но и масите като гледам не искат нищо да се промени в живота им.Само отделни песъчинки се бунтуват и са прогледнали за реалността,но те са толкова малко.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *