65- годишен дядо стана хит във Фейсбук – с видео

0

petarНай- известният дядо сред българите във Фейсбук е 65- годишният Петър Палчев от с. Бърдарски геран. Самотният пенсионер, който води на паша козите и овцете си с лаптоп под ръка, се превърна в най- търсеният приятел в социалната мрежа след излъчен репортаж преди дни. Адресът, на който можете да намерите Петър Палчев във Фейсбук е: КЛИКНИ ТУК

Преди време бившият военен остава съвсем сам – жена му отива в Горна Оряховица да помага на едната дъщеря, втората е омъжена в Германия, а feisbсинът работи в София. Единственото разнообразие за възрастния човек е излизането на паша с козите и овцете.

Преди месец обаче, дядото получава неочакван и странен подарък от сина си, който се занимава с компютърни системи – лаптоп с предплатен безжичен интернет. Бай Петър за първи път се сблъсква с подобна технология. Първата му учителка е съседката, която работи в кметството. От нея научава най- основните правила за работа с компютъра. Децата пък му правят профил във Фейсбук, а съвсем скоро пенсионерът ще има и скайп.

Докато пасе животинките си, Петър Палчев си чати с децата във Фейсбук, чете книги или гледа клипчета. С настъпването на зимата обаче, дните за паша намаляват. Пенсионерът обаче вече не се притеснява, че му се налага да стои затворен между четири стени. От сутринта влиза в интернет – първо преглежда пресата. По овцеобяд вече чака някоя от дъщерите си или някой приятел да се появят във фейсбук. През останалото време, бай Петър чете любима книга.

Пенсионерът от Бърдарски геран си спечели много поддръжници, които се опитват да го намерят в социалната мрежа. Една от малкото щастливи и позитивни истории в последно време.

Как прекарва времето си бай Петър. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *