Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

63% от българите пазаруват по интернет

Пазаруване по интернет

Пазаруване по интернет

Наложеният платеж остава предпочитано средство за разплащане при интернет търговията

Макар и трудно, интернет бизнесът в България е една от малкото търговски ниши, които успяват да оцелеят въпреки невъзможността на управляващите да се справят с кризата. Последните проучвания в края на настоящата 2012 година показват, че броят на пазаруващите в интернет нашенци продължава да се увеличава и е достигнал до ниво от цели 63 %. В анкетата са взели участие малко повече от 1 000 редовни потребители на мрежата, от всички възрастови групи и различни населени места.

Огромна част от анкетираните посочват, че предимството да пазаруваш по интернет е най – вече заради пестенето на пари и време, възможността да намериш липсващи по традиционните магазини продукти, както и да поръчаш по всяко време на денонощието. Също така интернет търговията предлага още една уникална възможност – да сравниш цените на една стока по всички онлайн аукциони и съответно да избереш най – изгодните условия.

Интернет търговия

Интернет търговия

Най – популярните закупени през интернет стоки са козметични продукти, бижута и дрехи, музика, книги, спортно оборудване и техника. Обичайно българинът е склонен да поръча по мрежата стоки на стойност до около 250 лева.

Основните притеснения на купувачите по интернет е невъзможността да видят на живо стоката и да я пипнат. Поради тази причина наложеният платеж остава най – предпочитаното средство за разплащане, защото купувачът дава парите едва след като е прегледал и проверил доставената стока.

С това обаче негативите основно се изчерпват, а стимулите са доста повече на брой. На първо място това е възможността в интернет да се намери пълна информация за дадения продукт, като тя доста често е предвидливо предоставяна от самите търговци. Бързата доставка още на следващия или дори на същия ден, съвсем не е за пренебрегване.

Виж видео:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *