63-ти ден на протести: НАРОДЪТ СРЕЩУ МАФИЯТА (09.09.2020) Ден преди Великото Народно Въстание-2 Ето какво се случи! ГЛЕДАЙ НА ЗАПИС:

0

Ден 63. Хиляди на площада са непреклонни – искат оставките на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев.

20,30 часа:

Хиляди протестиращи пак се събраха в триъгълника на властта в София. Протестът започна с прожекция на кадри с Борисов, от които се вижда ясно порочния начина, по който управлява държавата. Митингът освирка премиера. Пуснати бяха и кадри от това какво е говорил за протестите срещу кабинета Орешарски през 2014 година. Направен беше паралел с това, което Борисов казва сега за протестите и как когато сега на самия него му искат оставката, изказва напълно обратна теза.

Всеобщ интерес предизвика демонстрация на това как трябва да се действа при обгазяване и полицейско нападение, както и как да се даде първа помощ на пострадал.

21.00 часа:

Арман Бабикян:

Благодаря на всички организации, участници в протеста, които декларираха, че ние не сме мутри. Длъжни сме да сме заедно, защото водим война срещу мафията. Утре е Великото ни народно въстание и ние ще се съберем на този площад, за да извикаме срещу диктатора, че Ние ще спечелим тази война, защото имаме свободна воля. Всички стоите изправени, защото сте горди.

21,05 часа

Жена, медицински работник, призова протестиращите утре да облекат дрехи с дълги ръкави, за да не останат по тялото им зони, по които да попада полицейския газ при обгазяване, защото изгаря кожата. Вземете си бебешки кърпи. Те се прилагат след суха кърпа. Добре е да се отмие поразеното от газ място с вода и сапун, а също и да се наложи с тоалетно мляко. Тези неща са осигурени от ръководството на протеста. Силно се надявам да си ги върнем вкъщи неизползвани. На всяка цена носете очила-слънчеви, диоптрични.

21,15 часа:

Бяха показани шокиращи кадри от полицейското насилие на 2-ри септември. Това взриви протестиращите. Авторът на филма Милва Цветкова заяви:

„Преди 10-на дни дойдох на протестите от чужбина, защото имам лично отношение към това, което се случва. Направих тези кадри и ме накараха да настръхна. Безкрайно болно ми е да дойда в България и да видя българска кръв да се лее по този площад. Не го смятам за правилно, не го смятам за редно. Ще направа всичко необходимо това видео да достигне до всяка една организация на журналистите, за да може МВР да се поучи от грешките си. България е пренаситена от омраза и нетърпимост. Целта на тези видеа не е да насаждат омраза и страх. Тази власт ще си отиде. Но онези хора, които са срещу мен, отново ще бъдат част от този народ. И трябва да има взаимно доверие и взаимно достойнство. Ако станете утре свидетели на провокация, сигнализирайте“.

21,30 часа:

След речите на Велислав Минеков и Николай Хаджигенов, всички изслушаха българския химн.

Утре (10 септември) е големият ден – Великото всенародно въстание-2, което се очаква да свали Диктатора Борисов от власт! Скандално.нет призовава всеки, който има възможност, да се яви на площада пред Министерски савет, за да заяви на корумпираната власт пред цяла България и пред света: Оставка на мутренското човеконенавистно правителство! Долу Диктатурата! Да живее свободата!

ГЛЕДАЙ НА ЗАПИС:

https://youtu.be/dvYwOEMdn4Q

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *