Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

62-ма са вече заразените с COVID-19 в България

Нови 10 положителни проби са регистринани във ВМА и Националната референтна лаборатория

62-ма са вече заразените с коронавирус в България. Във ВМА от 95 направени проби, 4 са положителни. Хората са изпратени на домашно лечение. 145 проби са направени в Националната референтна лаборатория. От тях 6 са положителни.

Това съобщи на редовния брифинг председателя на Националния оперативен щаб за разпространението на COVID-19 майор проф. Венцислав Мутафчийски.

Във ВМА има настанени 10 заболели отвируса, в Пирогов са двама, в Александровска болница – двама, в Габрово – 2-ма и в Плевен – 4-ма.

„Днес беше допуснато грубо нарушение на правилата и вероятно Прокуратурата ще се самосезира за това. Човек с положителна проба за коронавирус от Лом е изпратен в Александровска болница. Това е грубо нарушение на правилата за лечение на инфекциозни болести“, каза Мутафчийски.

В света към момента заразените от коронавирус са 173 хил. Смъртните случаи са 6660. В Румъния се наблюдава скок през последните часове с нови 19 случая на заразени, като броят им нарасна до 158. В Гърция са 331, а в Австрия и Белгия броят на заразените мина цифрата 1000 за всяка от страните.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

5 кометара за 62-ма са вече заразените с COVID-19 в България

 1. Безпартиен Отговор

  16.03.2020 в 20:01

  Е, как ще ми харесва тая мрачна статистика… И все няма да ми харесва, докато виждам по улиците шляещи се хора без маски, продавачки също без маски и ръкавици, майки с колички и малки деца по пейките и пр. дивотии. Тази страшна инфекция може да бъде спряна единствено с общи усилия, ЗАЕДНО! Това означава високо самосъзнание и самодисциплина, стриктно спазване указанията на компетентните хора. С МАСКИ, ВСИЧКИ С МАСКИ, не се подвеждайте по манипулациите поради липсата им, че не предпазват! Предпазват и още как! Ако не вас, околните най-малко! Бъдете здрави!

  • Иван Отговор

   16.03.2020 в 20:40

   Безпартиен, кое ви накара да мислите за „страшна“, че и „инфекция“? Нагрухали Сте се със зомбисериали или какво? Целият „цивилизован“ свят се държи еднакво, това не ви ли се струва подозрително? Има две възможности, едната е да имат непубликувани данни от лабораторията производител, а другата елитите да са посветени. Трета възможност няма, НЯМА!!! Практически обаче не могат да покажат чума, въпреки, че в това са впрегнати всички медии. Действията, на едни и същи лица, също са хаотични и дори в определени случаи противоположни във времето. Можете и противогаз да си сложите и дори водолазна система, но помислете! Ако вирусът беше толкова страшен, самите управляващи нямаше да се мяркат никъде, още по-малко без маски. Някой прави последен опит да запази мрака преди разсъмване, но не му е съдено да успее.

 2. Безпартиен Отговор

  16.03.2020 в 21:09

  Не коментирам произхода на вируса, визирам съвършенството му заради съчетанието на два начина на заразяване, все още неустановен с точност инкубационен период, вирулентност, здрави заразоносители, както и способността му да убива. Всичко това го прави особено опасна инфекция. Визирам го като патоген, останалото не е в моята сфера.

  • Иван Отговор

   16.03.2020 в 22:22

   Да, понякога е необходим непредубеден поглед, за да се види проблемът или да се гледа под друг ъгъл.

 3. Безпартиен Отговор

  17.03.2020 в 8:20

  Иначе, погледнато от друг ъгъл, споделям напълно твоето мнение. Сега фокусът дотолкова е изместен, че мислим единствено за физическото си оцеляване. И ето, дори в тези страшни дни, отново се сблъскваме с тиквения характер. Маски няма или ако се появят някъде, цената им е спекулативна. Правителството НЕ ги раздава безплатно, ок, няма възможност. Какво друго ни остава, освен да подминем и това? Точно по тая причина внушават на стадото, че били безполезни. Ами не са!!! Предпазват да не се сее зараза от здравите заразоносители, най-малкото. Една многослойна тензухена, разбира се, предпазва и здравите да не вдишват заразата. Трябва да задължат всички навън да се движат с маски, но не го правят поради липсата им. В Китай правителството задължи народа и санкциите бяха сурови! При един дисциплиниран народ е съвсем нормално всеки да си ушие дори на ръка, от наличен плат вкъщи, да се пригодят шалове и каквото имат под ръка. Не го правят, простотията стига до там, че се подиграват на съвестните. В мерките липсва задължителното да има НЕЩО, спиращо наплюването на околните. Защо? Ами как да задължат хората, като видите ли, го няма? Зер да не се изложи Тиквата! И за какво ги приемат тия, връщащи се от къде ли не? Демокрация, моля ви се?! Да не говорим, че реалността съвсем не е това, което показват по телевизията. Превантивните мерки са за пред камерите, иначе липсват. Като добавим и повсеместното невежество /слух било, преувеличавали били с политическа цел/, ясто е какъв пожар ще се разгори съвсем скоро. Това е реалността, не е паника! Знам как и пазя себе си, семейството и околните, но близките ми ходят на работа и не знам какво ще натресат у дома въпреки мерките, които взимам. Това е, дано оцелеем, дано доживеем други, жадувани времена.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *