600 души пострадали по време на празниците

0
Шестима души с ампутация на пръстите ..........

Над 600 българи са завършили празниците в болница заради инциденти с пиратки, препиване или друг домашен инцидент.

Това показват данни от спешните центрове в страната. Най- много пострадали има в София и Пловдив- по 150. Само в столичната спешна болница „Пирогов“ на 1 януари са дошли 104 пострадали.

По- голяма част от пациентите са били приети за преглед и са пуснати за домашно лечение.

!7- годишно момче от село Кочериново е прието в благоевградската болница в алкохолна кома рано сутринта на първи януари. Тийнейджърът счупил чаша в нетрезво състояние, в резултат на което изгубил много кръв. Лекарите се опитват да го възстановят.

45- годишен мъж от село Въглен е в тежко състояние, след като изпи литър антифриз по погрешка. Той първо погълнал солидно количество концентрат. След това посегнал и на опасната течност. Линейка го закарала по спешност в реанимацията в болницата в Сливен, където се борят за живота му.

Мъж изпи литър антифриз..........

В детското отделение на лечебното заведение пък е прието 4- годишно дете, което изпило разредител за блажна боя. То е от ромския квартал „Надежда“.

В новогодишната нощ в „Пирогов“ са направили ампутация на върха на пръстите на шестима души, пострадали от пиратки. От болницата обясниха, че тази година нараняванията са по- малко и по- леки. В Клиниката по токсикология пък е дошла група от младежи между 15 и 21 г., които едва се държали на краката си след изпития алкохол. Никой не е с опасност за живот, вече са освободени за домашно лечение.

От саморъчно направени пиратки пък пострадали четирима души бургазлии. Част от тях имат частични изгаряния по лицето и ръцете, съобщиха от многопрофилната болница в града.

Нито един варненец не е станал жертва на пиратки. Във Военно морската болница са приети трима препили от 19 до 24 г.

ВИЖ ВИДЕО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *