58-ми Ден на ПРОТЕСТА: НАРОДЪТ СРЕЩУ МАФИЯТА (04.09.2020) Възстановяват Палатковия Лагер пред МС! ГЛЕДАЙ НА ЖИВО:

1

21.30 часа: След като изслушаха химна, протестиращите в Триъгълника на властта се заеха да изграждат наново палатковия лагер пред Министерски съвет. ГЛЕДАЙ АКЦИЯТА НА ЖИВО ПОД ТАЗИ СТАТИЯ.

Ти къде си тръгнАла с този тоалет, ма?! С този въпрос полицаи, скупчени на „Съборна“ опитаха да унижат възрастна жена, тръгнала на протест срещу управлението на Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев

След като здраво я пребъркаха, жената учтиво помоли: „Стига вече, недейте прекалява!“. Почти всеки, който се опитва да стигне до триъгълника на властта, за да се включи в протеста, минава през своеобразно КПП за проверка на багажа. На място, за разлика от предишните дни, с изключение на 2 септември, са събрани десетки полицаи.

Тази вечер хората, които отново са около 10 хиляди, подкрепиха магазините за детски играчки „Хиполенд“ заради атаката на няколко институции към фирмата, защото участва в протеста. Множеството подредиха играчки на сцената, купени днес от магазина в знак на съпричастност.

Полицаи чинно пребъркват и проверяват документите на всеки, преди да го допуснат до протеста

Адвокат Николай Хаджигенов напомни от днес думите на главния секретар на МВР Ивайло Иванов, който каза, че не пази хората, а институциите. След това прочете анамнезата на човек, пребит от полицията вечерта на 2 септември.

„Забелязах, че никой не взе прасето“, пошегува се Арман Бабикян. Той обясни, че навсякъде има корупция, но никъде тя не е 40 процента. Изданието „Ди Велт е излязло с унищожаваша статия за шайката на Борисов, уточни лидерът на протеста от „Отровното трио“. „Не прожектирайте този фирм на децата си“, призова още той, докато на сградите се проектира образа на Бойко Борисов. Докато трошат нашите пари и кокали по площадите, тази власт е и ще си остане диктатура, а кръвта ще остане но неговите ръце. Има работодатели, които карат на сила своите работници да гласуват за падишаха. Оставете ги да бъдат граждани“.

Един от арестуваните младежи каза:  

„Вчера като излязох дойдох на площада. Никой тук не иска да наранява полицай. Ние не сме тук да се бием с пазещите властта, а с властта. Ние сме тук срещу властта, а не срещу българската полиция.

При самия арест полицаите по някакъв начин усетих, че бяха нормални хора. Не всички са полицаи с черни маски. Трябва да аплодираме адвокатите, които защитават нас. Когато ме арестуваха си мислех, дори и след 10 години да ме пуснат, аз отново ще протестирам на този площад. Оставка!. Няма нищо страшно. Бях там. Пускат до тоалетна. Предизвиквам ви да не ви е страх. Всеки ден трябва да сме повече. Защото искаме промяна. Младите хора ще останат тук, ако постигнем промяна. А те трябва да останат тук! “

ГЛЕДАЙ НА ЖИВО:

https://youtu.be/SlGGtfj-pCY

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

1 коментар

  1. Това не беше истинска полиция а на боко хунтата сикаджии татуирирани със чудовищни лепенки същите които биха и бият невинните ни деца това са рекетйорите на крадеца изрод борисов

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *