50 % от кръчмите фалират заради забраната за пушене

2
Кръчмите фалират заради забраната за пушене

За добро или зло, новият закон за тютюнопушенето вече е факт и само десет дни след влизането му в сила кръчмарите ревнаха, че оборотът им е намалял драстично. Според представители на увеселителния бизнес, консумацията в заведенията е спаднала точно с петдесет процента, защото се забелязва сериозен отлив на клиенти.

„Никога не е било при мен, по средата на лятото заведението да е празно. Хората са наплашени от новите забрани и не смеят да пушат дори на външните маси. На никого не му е приятно да очаква във всеки момент да изскочи някой надъхан инспектор” – жалва се собственикът на дневен бар в столицата Георги Станоев.

Забрана за тютюнопушене

Хора от бранша допълват, че причина за спада в оборотите не е намаленият брой посетители. Тези, които все пак са седнали да изпият по едно кафе са принудени да притичват през пет минути навън, това ги разконцентрира и ги кара да поръчват по – малко храна и питиета.

Според запознати, най – засегнати от забраната за пушене са ресторантите и денонощните заведения. Клиентите просто си тръгвали доста по – рано, защото не могат да запалят цигара на спокойствие като се разпият, както са свикнали да правят цял живот.

Виж видео:

http://www.youtube.com/watch?v=F8-lg4LpEJg

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *