Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

50 лева да си включиш нелегално ток

50 лева струва да си включиш нелегално ток

Стотина лева е тарифата за незаконно прикачване към електропреносната мрежа в някои градове на Южна България. Ако желаещият има нерви за пазарлък – цената можела да падне и до 50 лева. Сумата се заплаща еднократно и оттам нататък всичко е без пари. Сметките обаче се покривали от редовните платци, чиито отчисления се завишавали безмилостно от електро дружествата, за да покрият загубите си.

Това разкриха родни ченгета, които арестували четирима „специалисти” по крадене на ток преди дни. Криминалистите уточняват, че хитреците изкарвали солидни суми от занаята, защото желаещите да преметнат Енергоразпределение били изключително много.

Търговията с ток вървяла най-интензивно в ромските квартали и се практикувала от години. Мнозинството там смятало, че е в границите на нормалното да си вземеш ток, защото така „ти си отгоре”. Работата на нелегалните електричари се улеснявала допълнително и от факта, че за инкасаторите е почти невъзможното да свършат работата си в тези квартали.

50 лева струва да си включиш нелегално ток

„Ами защо трябва да им плащаме за токовете, те и без това само лъжат. По-добре да си платим на наш човек и той деца храни. Аз съм майка на 7 деца и нямам работа, мъжът ми също не работи. Какво да правим, как да плащаме, трябва да крадем” – откровенничи изловената като незаконен абонат и силно разгневена ромка Василка Недкова.

Разбиването на порочната практика за търговия с ток е станало, след като електропреносните компании се обърнали за съдействие към полицията. В следствие на тяхната молба била проведена мащабна акция, която довела до разкриването на престъпните деяния.

Кражбите на ток обаче не са запазена марка на ромското население, допълват запознати. Доста често се случва да бъдат заловени и граждани, чиито имоти се намират в реномирани квартали и които просто спестяват за сметка на съседите си.

Виж видео:

http://www.youtube.com/watch?v=ekAs7m9MoUQ

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *