50 Хиляди на Протест в Прага срещу поскъпването на живота! Множеството скандира: НАТО Вън! (С ВИДЕО)

11

50 хиляди души днес се събраха в чешката столица, за да протестират отново срещу високата инфлация и да поискат оставката на правителството. Множеството скандираше „Не на войната“. На колосалния митинг вървеше подписка за излизане на Чехия от НАТО, съобщи Асошиейтед прес.

Това е вторият подобен митинг на Вацлавския площад в Прага след този на 11 март, организиран от нова, но набираща голяма скорост политическа партия, известна като PRO. Днешният протест се проведе под надслов „Срещу бедността“.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Демонстрантите, ораторите на протеста и ръководителят на партията Индржих Райхл обвиниха Европейския съюз и чешкото евро-атлантическо правителство за растящата инфлация и многократно призоваха настоящата петпартийна коалиция да подаде оставка.

„Искаме оставката на правителството“, заяви Райхл пред множеството. Райхл, който по професия е юрист, е бивш заместник-председател на Чешката футболна асоциация.

„Оставка, оставка“, скандираха протестиращите.

„Събрали сме се днес тук, за да спасим страната си“, каза Райхл.

Неговата партия, чието име означава „Закон, уважение, експертиза“ бе създадена след последните парламентарни избори, но подкрепата за нея вече надминава 18 %, посочва АП.

Райхл заяви, че партията му възнамерява да продължи да ескалира протестите до постигане на заявените цели.

Инфлацията в Чешката република е висока, като през последния месец достигна 17.5 %.

Протестиращите искат също така чешкото правителство да спре дезинформацията и фалшивите новини както по отношение на реалното състояние на ЕС, така и по отношение на войната в Украйна.

Райхл отхвърля обвиненията, че групата му е проруска, но протестиращите осъдиха позицията на чешкото правителството във войната на Русия срещу Украйна.

Чехия твърдо подкрепя правителството в Киев, откакто Русия стартира СВО в Украйна. Страната предостави оръжия за украинската армия и прие около 500 000 бежанци.

Райхл нарече министъра на отбраната Яна Чернохова, отявлен поддръжник на проукраинската позиция, „национален предател“ и „най-големият риск за сигурността на нашата страна“.

Сред хората на митинга циркулираше петиция с искане за излизане на страната от НАТО.

По-късно през деня протестиращите проведоха шествие до сградата на правителството.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

11 КОМЕНТАРИ

 1. Горките, вярват, че с протести ще изгонят окупаторско-терористична организация като нато и хазарската мафия, която ги е заробила.
  Сатанинската кръв на предателите само помага, а не протести. маяМа им го каза – протестирайте си не ми пречите.

 2. Не се чудете ако след някой и друг месец Възраждане и ПРО се потръсят взаимно и след като пратят депутати в Европа да обединят глас за промени. Със сигурност такива образувания ще възникнат и в други държави, защото американският диктат и брюкселските бюрократични безсмислици преминаха границите на търпимост.

 3. Така разсъждават само колониалните чиновници и неграмотния плепс.Те все още не узряват за хода на настощите промени, които даже са предсказани от нашите ясновидци. Кой ти е мислил, че един ден ще си отиде римската империя, след нея и византийската, че и британската. кой ти е мислил, че един ден ще се разпадне Съветския съюз. Кой да ти каже, че това не са евроатлантически, а ЕВРОКОЛОНИАЛНИ ценности. Русия не само ще спаси света, ще стане и негов духовен водач-Ванга.Един древен мъдрец заявил „аз знам,че нищо не знам“ Светът, яе и БГ е пълно с глупаци, които си мислят, яе са дарени с висше прозрение.

  • В подлеза на Метростанция Сердика се продават знамена и тениски с Путин.Във всичките магазинчета има-19 лева знаме Руско,тениски -25 лева.Входа от Шератон.

 4. През 1989 изпратихме с протести и митинги соца. Други решиха да ги махнат, но и народа помогна, беше узрял за промяна. Сега се наблюдава същото, с митинги и шествия няма да се махне нато, но ще улесним края му, защото очевидно има сили, които ще го разпуснат, за което ние няма да плачем…

 5. На вниманието на издирващите йодни таблетки- такива открих в аптеки СУ@БРА.

 6. Драги съотечественици. Изучаването на английския като базов става все по -злободневно. У нас, българският трябва да остане само за местна употреба, досущ като циганския. За по- възрастното поколение се предоставя кратък курс с разводач,на групи,които ще бъдат водени главно в МОЛ-ОВЕТЕ. Там ще им се обесняват и превеждат всички надписи от английски на нашето наречие за получаване на базови познания. След излизане по централните улици могат да продължат да се самообразоват от всички надписи по магазините.

 7. „Tous les empires sont mortels, l’« empire américain » aussi“
  par Thierry Meyssan „En attendant la fin du monde“ На нглийски“Waiting for the End of the World“ В очакване края на света.Всичко това по време, когато Щатите правят всичко за да задърат в кюпа на своето владение балканските страни.“Посланиците на САЩ на Балканите се събраха на безпрецедентна среща“ в. Сега

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *