Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

42 фирми спряха работа по новите магистрали, парите изчезнаха

Изчезнаха парите за магистралите, работата спря

Строителите имат да получават 5 милиона лева, за тях цялата история е „Финансова пирамида”

42 от фирмите изграждащи магистралите „Тракия” и „Марица” преустановиха строително – ремонтните дейности, защото от месеци насам не са получавали никакви пари за фактурираните от тях суми. Техни представители са категорични, че имат да вземат суми на обща стойност около 5 милиона лева. Ако в кратки срокове не получат дължимото, ще се обърнат за помощ към европейските институции.

Изчезнаха парите за магистралите, работата спря

34 от предприятията работещи по Лот 2 на „Марица” и още осем от Лот 4 на „Тракия” са категорични, че цялата история е нищо повече от една „Финансова пирамида”. В течение на няколко месеца са пускали фактури за свършената по магистралите работа, но пари така или иначе не са им преведени. Упълномощени представители пък ще сезират родните институции за ситуацията и вече започнаха протестни действия.

От Пътната агенция проведоха пазарлък с потърпевшите, които обаче съвсем не останаха доволни от предложените условия за разплащане. Според държавните служители щели да бъдат необходими две седмици за изготвяне на разплащателна схема и скоро след това да получат по около половината от това, което имат да вземат.

Още по – заплетена стана ситуацията, когато от Агенция пътна инфраструктура заявиха, че те са се разплатили на 100 % към фирмата „Пътища Стара Загора”, която е сключила договор за строеж на магистралите и съответно е наела за подизпълнители останалите без средства фирми. По този начин от АПИ си измиха ръцете и заявиха, че практически нямат пряко отношение към проблема. Въпреки това обаче се самосезирали.

Виж видео:

http://www.youtube.com/watch?v=oJ-Qj7L-89E

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *