40 длъжници на „Топлофикация“ починали през последната година от притеснение! 5-има се самоубили!- с видео

6

parno1Над 40 длъжници, срещу които Топлофикация е завела дела, са починали от притеснение и стрес през последната година, съобщи сензационно шефът на федерацията за защита на потребителите Павел Кърлев. Петима от потребителите на парното са се самоубили, по причина, че са осъдени за задлъжнялост и трябва да влязат в затвора. Голяма част от тези хора не са желаели да ползват топлите тръби, но са били принудени според действащата до неотдавна процедура. Една жена може безпрепятствено да се разведе със съпруга си поради несходство в характерите. Но разводът между потребителя и „Топлофикация“ е немислим, коментира Кърлев. В нито една Шефът на "Конфедерация на потребителите" Павел Кърлевевропейска държава нямама практика- да те карат да се обясняваш защо не искаш да се отопляваш с парно, а на всичкото отгоре и да те принуждават да го правиш! Според Кърнев нямало съмнение, че Топлофикационното дружество прави страхотни далавери за сметка на абонатите си. Най-често прилагания тарикатлък на „параджиите“ било да ти надпишат яко сметката за парно и топла вода. Шефът на Комисия на потребителите разкрива и най-новата и може би една от най-грандиозните далавери на „Топлофикация“ през последните години. С идването на ГЕРБ на власт, дружеството започнало яко преследване на граждани-длъжници. Само „Топлофикация-София“ за последните 6 месеца завела 42 хил. дела срещу бедни и зстрадали хорица. Парадоксалното parno3е, че повечето от тях още преди години са подали молби парното им да бъде спряно. Но по причини от най-различен характер- като например, че комшиите им са на парно и няма как да им бъде спряно само тяхното, или пък до болка познатото: А топлото по тръбите кой ще плаща?!!, молбите им не са били удовлетворени. До момента делата на столичната топлофикация са 42 хиляди и всеки ден се завеждат по още 6 нови, продължава Павел Кърлев. За тези дела за половин година са изхарчени 80 милиона лева. Плаща се по 1000 лв. за всяко заведено дело и по 350 лв. на вещи лица. В същото време Топлофикация реве, че няма с какви пари да покрие дълга си към „Булгаргаз“. Нещата са ясни. Целта на тези дела е само една- поредно източване на топлофикационното дружество, преди да бъде раздържавено, завършва Кърлев.
ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

6 КОМЕНТАРИ

 1. Топлофикация лъже в сметките. Топлофикация краде чрез сметките. Топлофикация фалшифицира документите за сметките. Топлофикация не признава законите на физиката и математиката при изчислението на сметките. Топлофикация признава само един закон – нейният собствен интерес да краде, лъже, фалшифицира документи, да си измисля собствени физични закони и правила в математиката. …

  Всеки от Вас, четящите този текст в момента, се е сблъскал с парадокса „Топлофикация“. Тук ще изложа моя скромен опит в тази връзка; дано той бъде от полза на всички, които имат нужда от информация по въпроса.
  Спрях да пълня гушката на Топлофикация и топлинните счетоводители през месец Ноември 2006 г (искрено съжалявам, че дотогава чинно се редях на опашките да влея своя скромен дял в бездната). Ако някой случайно е забравил – тогава след като Република Австрия откри някои нарушения по банкови сметки, на светло излязоха Вальо Топлото и сподвижниците му от управлението на Топлофикация-София ЕАД. Милиони, десетки милиони, стотици милиони левове откраднати… всъщност как се крадат толкова много пари?

  „Вальо Топлото изял артишок и синьо сирене за 500 000 лв“, „Вальо Топлото си изградил суперлуксозен кабинет със собствен спа център към него“, „Вальо Топлото звънял със звънче на подчинените си (като слуги)“, „За личния комфорт на Валентин Димитров се грижели десетина души“, „календари с манекенки, скъпи партита, концерти с участието на трупата на Нешка Робева, перлено джакузи, фитнес център, джет и дори частен тенис корт на почивната станция на „Топлофикация“ в Приморско“. …

  Същинските загуби са нанесени с „доставки на машини и арматура за фирмата. От една страна „Топлофикация“ купувала машини, които били плащани от Световната банка. При поръчките обаче дружеството обявявало конкурси за фирмите доставчици, на които са определяни най-изгодните оферти. Доставките пък се заплащали директно от банката, която е отпуснала заем на „Топлофикация“ за това. От друга страна ръководството на дружеството е поръчвало същите машини на фирма „Шибър“. При тези сделки конкурси не са били обявявани, а доставките се заплащали директно от „Топлофикация“. Интересното в случая е, че еднакви стоки, доставяни от фирма „Шибър“ и от другата фирма, спечелила конкурса, се различавали в пъти по цени в полза на „Шибър“. Сумите, заплатени за техни доставки, надвишавали многократно тези, които дружеството плащало на другата фирма. Според разследващите разликата в цената се получавала, като доставените от „Шибър“ стоки се фактурирали на части. Пример за подобна сделка е купуването на преден капак на клапа, каквато всъщност машина, доставена в „Топлофикация“, няма.“
  Преди време следовател по делото се изпусна, че щетите нанесени на Топлофикация са за много по-голяма сума и са трицифрен брой милиони лева. Съмнявате се? „Сметките за парно на софиянци от януари 2002 г. до декември 2006 г. са надписани със сума в размер на 1.511 млрд. лева, обяви в ефира на bTV бившият директор на “Булгаргаз” Васил Филипов пред БТВ.“

  Към днешна дата, имам дълг от приблизително три хиляди лева към Топлофикация-София АД. Вече ми изпратиха първата подкана да ги платя. Дори не си го и помислям, и с нетърпение очаквам срещу мен да бъде издаден изпълнителен лист – ето защо:
  1. Топлофикация-София АД добавя сумите, които са отпаднали по давност (ДАВНОСТТА ПО ПЕРИОДИЧНИТЕ ПЛАЩАНИЯ КЪМ ТОПЛОФИКАЦИЯ И ЛИХВИТЕ ПО ТЯХ Е ТРИ ГОДИНИ) към първия месец от тригодишния срок. Просто си пазете съобщенията на Топлофикация, или си извадете справка за задълженията по месеци. Обикновено сумата отговаря на такова количество енергия, което не може да бъде отдадено от вашите радиатори за 24 часа работа, при пълна мощност и в 31 дни за месеца. Лично аз пазя и квитанция за последно платената от мен сума, което е 5 месеца по-рано.
  2. Лъжите на Топлофикация-София АД в сметките са много, най-лесна за изобличаване е свързана с енергията, използвана за подгряване на топла вода през отчетния период. От Ноември 2006 г. нямам нито една бележка, в която трите стойности – енергия за подгряване на 1 кубичен метър вода, подгрята вода по общ водомер и общо потребената за подгряване енергия да са в правилна зависимост. Зависимостта е:
  (енергия за подгряване на 1 кубичен метър вода)*(подгрята вода по общ водомер) = (общо потребената за подгряване енергия)
  Най-малката разлика установена от мен е 100 квтч, или 5 % грешка. Обикновено е доста повече, но всред звездите в съзведието на Топлофикация, винаги избухва Свръхнова, като например:
  Енергия за подгряване на 1 куб. метър вода = 107 квтч;
  Отчетено количество вода по общ водомер = 7 куб. метра;
  Енергия отдадена за подгряване – общо = 5030 квтч.
  Няма грешка – 7 се получава като разлика на две стойности. Впрочем нормалната стойност на отдадената енергия за подгряване трябва да бъде 48…50…52 квтч.

  Лайното на Топлофикация-София АД пък е завито в целофан – енергията за подгряване на 1 куб. метър е винаги с точност 9 знака след запетаята :) В практиката всички се задоволяваме с най-много 4 знака след запетаята, но Топлофикация-София АД не желае да ни ощетява и хаби машинно време, и др. ресурси, само и само изчисленията да са „астронимическа“ точност. Хвала на тая инициатива;
  3. Топлофикация-София АД начислява лихви върху суми, които отговарят на прогнозни стойности за актуалния отоплителен сезон;
  4. Топлофикация-София АД почти винаги игнорира показанията на водомера за топла вода и калкулира на база. Би трябвало да получавате пари обратно при корекции, но това не става.
  Има много пунктове срещу Топлофикация-София АД, но аз ще спра дотук. Препоръчвам на всички да посещават Федерацията на Потребителите в България по всички спорни въпроси с Топлофикация. Запомнете – Топлофикация София АД може да Ви вземе само тези суми, които сте признали с подписа си, или сте платили. Дори да получите покана за доброволно изпълнение, в която пише, че сте осъден – не се страхувайте – просто подайте Възражение срещу задължението в Съда и веднага се консултирайте с Федерацията на Потребителите в България. След това Топлофикация-София АД има срок един месец да докаже пред Съда точния размер на Вашето задължение. Абсурд! Изппълнителният лист срещу Вас се обезсилва, Топлофикация София изплаща всички разходи по делото и изпълнителния лист. Давността продължава да унищожава задълженията Ви…
  –––––
  С оглед разпоредбата на чл.155 ал.1 от Закона за енергетиката потребителите на топлинна енергия заплащат цената й на месечни вноски. Следователно се касае за периодично плащане, а съгласно нормата на чл.111, б.в ЗЗД те се погасяват с изтичането на тригодишен давностен срок.
  –––––––

 2. СМЪРТ НА ТОПЛОФИКАЦИЯ ! СМЪРТ НА ШЕФОВЕТЕ И СМЪРТ НА ВАЛЬО ТОПЛОТО ВСИЧКИ ОТ ТОПЛОФИКАЦИЯ ДА УМРАТ- ЩЕ ИМ СЕРЕМ НА ГРОБОВЕТЕ!

 3. защо мълчите господа политици или взимате и вие процент от топлофикация защо позволявате да ни мачкат малко ли всеки ден ни мачкате и със цени и прочие а засрамете се поне малко и си влезте във задълженията.
  това народ ли е вече или болен народ а кой е виновен за това вие и само вие…..
  нямам думи вече ще бягам и аз от България

 4. Хора , как да се спасим от това чудовище Топлофикация ???
  С викове и псувни нищо не се решава . Докога ще ни пият от кръвта ?

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *