40-и ден на протеста: НАРОДЪТ СРЕЩУ МАФИЯТА (17.08.2020) Блокади дебнат отвсякъде! ГЛЕДАЙ НА ЖИВО:

0

Под знака на изненадващи блокади и граждански акции започна 40тия ден на антиправителствените протести в страната. Тази сутрин протестиращи блокираха официалния вход на Министерството на правосъдието на ул. ”Славянска” и за кратко успяха да влязат в сградата и да барикадират вратите с бидони с вода. Заявката е всяка сутрин блокираните министерства и други държавни институции да са различни.

Очаква се днес да бъде издигнат още един палатков лагер в столицата – Синдикатът на медицинските специалисти обяви, че ще разпъне палатков лагер пред Министерство на здравеопазването.

Междувременно днес стана ясно, че идните дни ще бъде организиран голям общонационален протест в 36-те най-големи български града.

Хронологията на днешния ден следим на живо.

ГЛЕДАЙ НА ЖИВО:

https://youtu.be/RIqSRXV8hvo

На масиран обстрел с яйца и домати подложиха протестиращите Министерския съвет за пореден път. Хиляди гърла скандират „Оставка“. В района на Триъгълника на властта вече са се събрали над 10 000 души.

„Това Не е протест на младите, както заяви Борисов. Този бунт е на всички онези, които търпяха него и Хунтата му през последните 11 години, но гневът им вече се отприщи и може да бъде спрян само с оставката на Диктатора“, заяви един от протестиращите от трибуната.

ВИЖ ВИДЕОТО:

По-рано днес и медицинските сестри опънаха палатков лагер в столицата. Новата блокада е пред сградата на здравното министерство. Протестът им е с искания за по-добри условия на труд.

Капката, която преляла чашата на тяхното недоволство е подписването на анекса към Националния рамков договор миналата седмица – представители на синдиката не са участвали в договарянето.

Новият здравен министър проф. Костадин Ангелов, който застана на поста след една от рокадите в кабинета обаче се усъмни, че недоволните протестиращи сестри са малко и не изразяват мнението на всички медицински работници в страната.

„Нека да разберем кои са медицинските сестри, които искат това. Готов съм да се срещна с всяка медицинска сестра, но към момента оставам с друго усещане от обиколките си из страната“, посочи Ангелов.

ВИЖ ВИДЕОТО:

В гореща точка на протеста днес се превърна град Варна, където се събраха хиляди протестиращи. Към гражданите се обърна и държавния глава Румен Радев, който днес отиде на място.

Там беше и кмета на града от ГЕРБ Иван Портних, който бе мощно освиркан от от присъстващите със скандирания: „Долу ГЕРБ“ и „Смешни сте“. За да спасят градоначалника от линч, униформени обградиха Портних в плътен кордон.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Протест за 38-ми пореден ден има в град Бургас. В морския град са се събрали стотици демонстранти.

21.00 часа:

Точно в 21.00 ч. около фонтана пред Президентството прозвуча химнът на Република България. След което протестиращите се отправиха към редовното си шествие.

В 40-тия ден от началото на гражданското недоволство срещу управляващата Хунта и главния й прокурор Иван Гешев протестиращите са над 10 хиляди.

Гражданите тръгнаха на шествие към Орлов мост и бул. Ситняково, където за поредна вечер ще направят блокада. Блокада, която този път се заканват да бранят от полицията с кръв. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *