Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

4-ма се заселват на Марс

„Дами и господа, наблюдавате на живо подготовката за първата човешка стъпка на Марс. В момента Джон Смит отваря люка на космическия апарат, спуска се по стълбата и всеки момент ще установи контакт с Червената планета. Зад него Сю Джин също се готви да стъпи на твърда повърхност за първи път от 210 дни. И останалите двама от екипажа се готвят да слязат. Всички са уморени, но щастливи. Истинското чудо, първата човешка крачка на Марс ще видите веднага след рекламите.“

Полетът и кацането на Марс са планирани като най-скъпото риалити шоу в историята

Полетът и кацането на Марс са планирани като най-скъпото риалити шоу в историята

Горе-долу по такъв начин ще звучи анонсът на някой американски еквивалент на Ники Кънчев през 2025 г.

Тогава се очаква на Марс да пристигне първият пилотиран от човешка ръка марсоход. Четирима астронавти ще имат уникалната възможност да загребат шепа червена прах и да си направят кратка разходка върху планета, която до този момент не е била посещавана от никой друг. Лъжичката катран в това щастливо събитие е, че пратениците от Земята няма да имат билет за обратно връщане в джобовете си. Те ще трябва да доживеят края на дните си на Червената планета и не могат да се надяват на чудотворно спасение. Дори холивудските сценаристи ще са безпомощни в случая. На небето никога не ще се появи корабът, който да ги откара обратно вкъщи.

Смразяващият финал на мисията в никакъв случай не намали интереса към нея. След излизането на плета за пилотиран полет до Марс десетки хиляди от цял свят се записаха като доброволци да се качат в космическия кораб. Въпросът е колко от тях са обикновени мечтатели, които ще избягат с подвита опашка, когато работата стане сериозна. И колко са тези, които са готови да рискуват живота си за да стигнат до Марс и там да останат завинаги.

Има достатъчно време да се намери отговор на този и много други въпроси, които стоят пред тази изключително сложна и скъпа марсианска мисия. Истината а, че допреди една-две години на нея се гледаше с лека насмешка от страна на световната научна общност, големите играчи в космическата надпревара САЩ, Русия и Китай бяха единодушни, че не може да се предвиди със сигурност кога ще се развием до степен, че да пратим хора па пай-близката до Земята планета. Всички бяха категорични в едно – предстоят десетилетия битка със собствената ни техническа несъстоятелност. И в този най-безнадежден момент се появиха плановете на организацията с идеална цел Mars One, която обяви, че ще засели хора на Марс до 2025 г.

Съвсем разбираемо това съобщение беше посрещнато със същото отношение, както пазачите в лудницата слушат разказите на пациент обявил се за преродения Адолф Хитлер. Много бързо стана ясно, че не става дума за бръщолевенията на умопобъркани. Шефовете на Mars one поясниха, че имат конкретен план как да организират полета и най-вече откъде да намерят пари за него. По изчисления на НАСА пилотиран полет до Червената планета би струвал не по-малко от 6 млрд. долара.

„Няма проблем, зрителите ще съберат тези пари“, отсякоха от Mars One. Тяхната идея е да организират най-скъпото риалити шоу в историята на човечеството. На Земята вече видяхме почти всичко. Хора умират от глад на далечни острови, бият се до кръв в затворени къщи, подлагат се на какви ли не екстремни изпитания, само и само да привлекат зрителския интерес. Няма с какво да бъде изненадана публиката в пределите на третата планета от Слънчевата система. И за това от Mars One са решили да ни разходят до толкова мистериозния ни съсед. Всичко – от подготовката на полета до кацането на Марс, ще бъде предавано на живо. А големите компании ще трябва да източат рекламните си бюджети за години напред, за да се докопат до 30 минути време по време на рекламните паузи.

„Изпращането на хора на Марс със сигурност е рисковано начинание. Но някой трябва да направи първата стъпка. Намерихме сериозни партньори, които ще осигурят оборудване от най-високо поколение. Желаещи също има достатъчно. Гарантирам, че до 2025 г. ще постигнем нашата цел“, категоричен е основателят на Mars One Бас Лансдорп.Той разкрива, че в момента са избрани малко над 1000 човека, които започват да тренират. Желаещите ще бъдат разделени на групи и започва луда надпревара. Накрая трябва да останат четирима достатъчно психически и физически издръжливи, които да се качат в кораба и да отлетят завинаги.

„Трябват ни $ 6 млрд., които няма да са проблем. Ще спечелим парите от спонсори и рекламодатели. В началото всички ни се присмиваха, а сега можем да се похвалим с договор с компания от ранга на „Локхийд Мартин“, която ще изработи изследователския марсоход. Научната общност вече ни приема на сериозно и ще поиска да ни помага. Първата ни цел е да изпратим дистанционно управляван кораб, който да кацне и да направи необходимите проучвания. След това ще доставим оборудване и накрая, през 2025, ще пратим и първите четири човека. Успешна ли е тази мисия, започваме осъществяването на другия ни план да пратим на Марс 80 хил. човека до 2040 г“, разкриват своите фантастични планове авторите на проекта.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Един коментар за 4-ма се заселват на Марс

  1. postradal pasi Отговор

    05.09.2020 в 7:51

    Това е дъвка за мръсно богатите крали и се самозабравили от кражби и вместо да връщат заграбеното ще си скркрият задниците на марс но провидението ще ги стигне и там…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *