Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

4 – годишните задължително тръгват на училище

Народът в потрес от поредната прищявка на правителството

4 годишните тръгват на училище

4 годишните тръгват на училище

„На 1 година футболист, на 4 ученик и на 10 цял професор!”. Така коментират граждани последните промени в Закона за училищно и предучилищно образование, според които се предвижда децата на България задължително да тръгват на училище от четиригодишна възраст.

Новите текстове за промяна в образователната система бяха приети на второ четене от 122 народни представители, от които 86 гласуваха „за”, 33 с „против” и трима се въздържаха. Предстои да бъдат гласувани и заключителните разпоредби, според които се предвижда новият правилник да влезе в сила от 2016 година.

В Парламента

В Парламента

Съгласно новите правила, предучилищното образование става напълно задължително за децата на четиригодишна възраст. Още с памперси на дупетата, малките българчета ще започват да трупат знания с подходящи за тях програми.

Народните представители решиха още, че образованието в училище е задължително до навършване на шестнадесет години и ще започва от учебната година, в която детето навършва седем години. Ако родителите преценят обаче, на училище ще може да се ходи и от шестгодишна възраст.

И този път мнозинството в Народното събрание се съобрази единствено с „препоръките” на отделни личности, като не взе под внимание протестите на опозицията и различни родителски организации. Текстовете бяха обсъждани в продължение на три дни.

Виж видео:

http://www.youtube.com/watch?v=tn8cRII1Q4w

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *