4 г. Затвор за Веселин Марешки за Рекет и Изнудване! Защо Борисов хвърли на кучетата верния си Слуга! Отговорът тук:

5

Бизнесменът и лидер на партия „Воля“ Веселин Марешки е осъден на втора инстанция на 4 г. ефективен затвор по обвинение за изнудване, съобщи Варненският апелативен съд.

Припомняме, че на първа инстанция Марешки бе оправдан, но апелативните магистрати отмениха оправдателната присъда. Освен че ще лежи 4 години в затвора при общ режим, Марешки ще трябва да плати и 8 хил. лв. глоба.

Подсъдимата с него Красимира Колева пък е осъдена да лежи 3 години и 6 месеца и 6000 лв. глоба. Двамата са признати за виновни, че от 9 октомври до 16 ноември 2014 г. с цел да принудят Асен Миланов да им заплаща ежемесечно по 10 000 лв., го заплашили, че ще разрушат  стопанисваното от него заведение, а впоследствие му създали други пречки, чрез които го принудили да затвори стопанисвания от него обект. „Престъплението било придружено с унищожаване и повреждане на имущество на Миланов“, обясняват от съда.

Решението на апелативния съд не е окончателно и може да се атакува на трета инстанция пред Върховния касационен съд.

До делото се стигна след инцидент през есента на 2014 г. Тогава Марешки влезе в конфликт с Миланов, като поискал да му плаща наем за заведението, въпреки че наемателят имал договор с Тони Димитров. Димитров пък е бивш съпруг на Красимира Колева. Тя потърсила помощ от Марешки, защото претендира, че имотът е неин и иска тя да получава наема от него, а не бившият й съпруг.

Марешки бил собственик на земята пред заведението и също искал наем за масите отпред, а след като Миланов отказал да му плаща, той му спрял тока. Миланов се обърнал за помощ към общинския съветник Костадин Костадинов, който е и лидер на партия „Възраждане“. Костадинов отишъл на място. Марешки снимал с телефона си Костадинов, който решил да направи същото, но лидерът на „Воля“ се приближил и пред полицаи го ударил с юмрук в лицето.

Срещу Марешки има и дело за изнудване със заплахи на конкуренти в аптечния бизнес. Според прокуратурата той е заплашвал седем негови конкуренти, собственици на аптеки с увреждане на имущество и пращане на проверяващи, ако не му прехвърлят дяловете си или не прекратят бизнеса си.

Сега вече става по- ясно защо Марешки се кле, че няма да подпише законопроекта на ГЕРБ за нова Конституция, а накрая изненадващо го подписа. При това, по негови признания, без да го е прочел. Истината е, че Марешки е патерица на ГЕРБ по принуда. Него, както и още десетки политици Борисов държи с компромати и съдебни дела, поставени на трупчета. Сега обяснихте ли си лупингите, преобръщанията на 180 градуса на непримирими до последния момент опозиционери като Волен Сидеров, Яне Янев, Антон Тодоров, Тома Биков…  Някои от тях биваха осенени от внезапно бликнала любов към управлението буквално за една нощ. Освен с пари и постове, през годините ГЕРБ вербуваше хора и притискайки ги с компромати и скалъпени съдебни дела.

А ако се питате защо въпреки, че подписа гербавата конституция, Марешки бе осъден от гербавия Съд, отговорът е: За предупреждение. Твърде дълго се колеба да подпише ли или не. А инак по делото предстои да се произнесе и трета инстанция – след 6 месеца. Дотогава Марешки и другите зависими като него трябва да са послушни. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

5 КОМЕНТАРИ

  1. ТОЗИ ПРЕСТЪПНИК ВЕСЕЛИН МАРЕШКИ, КАКВО СЕ ЧУДИ И СА ПРАВИ НА ШАШАВ. ИСТОРИЯТА Е ЯСНА ПРЕДИ ДА СТАНЕ НАРОДНО ДУПЕ. ТОЙ ПРАВИ ИСТОРИИ НА НЕГОВ СЪСЕД В НАКАКЪВ РЕСТОРАНТ ПРИСТРОЙКА И СЕ ЯДОХА ТОГАВА. МЕРЗАВЕЦ, ЛАКОМЕЦ – ПРЕСТЪПНИК Е МАРЕШКИ. БОЙКО ГО ИЗПОЛЗВА, КАТО ГО ДЪРЖЕШЕ НА ВЪЖЕНЦЕ ОКОЛО ТАЗИ ИСТОРИЯ С СЪДА И МАЙМУНАТА МУ ИГРАЕШЕ БОДИ ГАРД…………. МАРЕШКИ КУПИ САМОЛЕТА НА БОЙКО БОРИСОВ ! –––––- СЕГО ОБАЧА СЕДА ГО ОСЪДИ И КОПИЛДАКА ЩЕ ХОДИ В ЗАТВОР. НЯМА ДА МУ СЕ РАЗМИНЕ, ТАМ ГО ЧАКА БАЙ СТАВРИ С ДЪЛГИЯ ХУЙ , ЗА ДА МУ СЕ ПОРАДВА ! …………… ДА БЯГА В ДУБАЙ КОПИЛЕТО. ВДИГНАХА ЦЕНИТЕ НА МЕДИКАМЕНДИТЕ ! ––––- ОЛИГАРХ ! ––––- ВСИЧКО НА МАСАТА И ДА СКИМТИ, ЗАЩОТО ГО ЧАКА ЗАТВОР ! –––– СТЕФАН Д-Р Д ЧОЛАКОВ

  2. СЪЩА ЮЗДА СЕ НАПРАВИ И НА ПАРТИЯ АТАКА НА ВОЛЕН СИДЕРОВ, КОЙТО СТАНА ПУДЕЛ ДА ПОДКРЕПЯ БОЙКО БОРИСОВ И НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ ЩЕ МЕ ХВАНЕ ЗА КУРО ДА ВЛЕЗНЕ В ПАРЛАМЕНТА – ДА МУ СЕРАНА ДОЙСТОЙНОСТВОТО И ХРИСТИЯНСКИТЕ ЦЕНОСТИ !––––––- ПОЛИТИЧЕСКА ПРОСТИТУТКА ! –––– СТЕФАН Д-Р Д ЧОЛАКОВ

  3. Ако този гад влезе в затвора то борисов не трябва да излиза от там тъй като е затънал до гуша в калта само да на успеят да избягат…

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *