Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

3000 роми подкрепиха националиста Яне на протест в София!- с видео

iane5Провелият се вчера митинг на Яне Янев беше пълна гротеска: обещания за заплащане и обяд доведоха близо три хиляди роми в София. Искания за нова Конституция и референдум машинално се повтаряха от гладната тълпа, като 80 % от тях едва ли знаеха значението на тези думи. Последната щриха бе добавена от цигански оркестър, който свиреше по време на похода от НДК до „Александър Невски”.

„Храната прави борбата”. Основната атракция за митингуващите беше раздаваният безплатен обяд. Заради суматохата, която настана при разпределянето на порциона- питка с наденица- доста от хората останаха без обещаната храна. Сити и гладни се понесоха после към крайната цел – площада пред катедралния храм „Св. Александър Невски”. Циганските музиканти се QQVстараеха да поддържат духа на тълпата, но въпреки това доста се отказаха по пътя.

„ Да живее Яне”. Лидерът на РЗС се присъедини към симпатизантите си малко по- късно. Като рицар на бял кон, Яне гордо се извисяваше от отвора на автомобила, който го закара до „Невски”. След като достигна до крайната си точка, настана време за слово. Яне и други РЗС- ари обясняваха на измръзналите митингуващи за какво се борят: свикване на Велико народно събрание, смяна на Конституцията и прочие (тази реч сме я чували много пъти). За награда, издържалите до край получиха топъл чай.

Наивност или умишлен опит за дестабилизиране на държавата? Яне се закани, че това е само началото. В цялата страна храбрият войвода ще проведе подобни шествия и ще зове народът към бунт.
ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Един коментар за 3000 роми подкрепиха националиста Яне на протест в София!- с видео

  1. mamata Отговор

    11.03.2010 в 20:27

    Просто спрете да му давате трибуна на Яне и да отразявате „мероприятията“ му.Без камери ще увяхне завалията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *