Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

30 000 луди чужденци взимат българско гражданство до края на годината

bgЗа първите два месеца от новата година България ще се увеличи с три хиляди души.Но не заради бум на раждаемостта, а заради дадено българско гражданство. Това е заявил министърът без портфейл Божидар Димитров. Според него, ако се работи със същата бързина, до края на 2010, 30 хил. ще получат гражданство. По този начин страната ще се опита да пребори демографския срив.

Димитров разкри, че над 50 000 молби, чакащи одобрение, са останали от предходната власт. Министърът се надява повече от половината да бъдат bdimразгледани, както и че ще се ускори процедурата за даване на гражданство.

Всеки би се зачудил кои са „лудите”, които искат да станат българи, след като самите българи гледат да избягат от родината си. Често това са хора, които идват от държави по-зле от България. За да се улеснят с получаването на български паспорт, сключват брак с нашенци. Тази тактика обикновено се прилага от африканци: нигерийци, етиопци. Граждани, чиито страни са разкъсвани от граждански войни и кръвопролития. Емигранти от държави намиращи се в региона на Близкия Изток, също са чести кандидати за българско гражданство.

Напливът за бг паспорт обаче е най-силен от живеещите в Западните покрайнини или други райони, които са били част от България. Тези хора обикновено имат роднина , който е от български произход, и не са забравили корените си. Когато България влезе в ЕС през 2007, имаше бум от македонци, които изведнъж се сетиха, че имат българска жилка. Присъединяването ни към европейското семейство, се оказа най-силният ни коз пред непримиримите западни съседи.

Защо обаче вместо да се стимулират чужденци да приемат българско гражданство,  не се насърчава раждаемостта?

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

2 кометара за 30 000 луди чужденци взимат българско гражданство до края на годината

  1. mamata Отговор

    21.02.2010 в 21:05

    Ще ми се г-н Димитров простичко да ми обясни каква полза има страната ми от внезапно „забългарял“ се македонец,който като получи български паспорт задуе за Европата.И каква е ползата ни от двойното гражданство изобщо.Ако е за статистиката,т.е. да увеличаваме изкуствено броя на гражданите на България -става,но действителната полза каква е?Няма да забравя как по повод на един инцидент със самолет се тръбеше,че на борда имало български гражданин.И накрая се оказа едно симпатично къдрокосо турско студентче,което първо бе изумено,че нашата държава се е загрижила за него,второ-не знаеше и една българска дума и чистосърдечно си призна,че българският паспорт му помага да пътува по-лесно.За какъв български гражданин го броим това момче?

  2. на mamata му Отговор

    19.10.2011 в 9:08

    А вие се броите за български граждане, като разхвърляте буклука си из горите и полета, като псувате чужденците, които носят хляба ви в туризма; мразите руснаците, които ви храниха толкова години наред; като продавате гласовете си на тези, които дават пари; крадете и убивате своите сънародници……. ???

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *