3 съвета срещу косопад

0

Ценни съвети срещу косопад

косопад
Как да се предпазим от косопад

Голяма част от мъжете и жените в даден момент от своя живот забелязват, че косата им започва да изтънява и осъзнават, че страдат от косопад. Причините за това са различни – възрастта, менопауза, генетика, бременност, заболяване и така нататък. При всички положения загубата на коса е неприятна и трябва да направим всичко възможно, за да я предотвратим. Ето три съвета срещу косопад.

Билки и хранителни добавки

Понякога наличието на косопад се дължи на неправилен хранителен режим и недостатъчно количество полезни вещества в храната. Това важи с особена сила в България, където никой не е сигурен какви храни купува от магазина. Поради тази причина е крайно належащо да се осигури допълнителен прием на витамини, които ще подобрят не само цялостната кондиция, но и ще окажат благотворен ефект върху косата. Особено полезни са А, Е и всички от комплекс В.

косопад
Превенция на косопада

Приложете локално лечение

Като превантивна мярка срещу косопад, правете ежедневен масаж на главата. Това подобрява кръвообращението на кожата в тези участъци и спомага за запазването на космените фоликули. Масажирайте всеки ден за по няколко минути, като не е лоша идея да добавяте и по няколко капки лавандулово или бадемово масло.

Променете живота си из основи

Състоянието на косата е пряко отражение на човешкото здраве. За да се предпазите от косопад, променете изцяло начина по който живеете. Заменете мазните храни с богати на белтъчини и витамини вещества, по – често варете продуктите, вместо да ги пържите. Също така направете всичко възможно, за да намалите стреса в ежедневието. Научете се да медитирате, защото така ще се отпуснете поне за известно време и ще осигурите възможност на тялото да релаксира.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *