Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

3 най – чести причини за главоболие и как да се предпазим от тях

Главоболие

Разберете кои са най – честите причини за поява на главоболие

Няма човек на земята, който в един или друг момент да не е страдал от ужасяващо главоболие. Понякога причината за него е ясна, друг път се появява изневиделица точно в най – приятния момент от денонощието. Според статистически данни, ежедневно по света от главоболие страдат двадесет и два милиона души.

Компютрите са сред най – честите причини за главоболие

Причините за неприятното усещане са повече от ясни в случаите, при които сме прекалили със стоенето пред компютъра, претоварили сме се на работа или сме изпили повече алкохол отколкото можем да понесем. Понякога обаче болките се появяват без видима причина и малцина знаят как да ги победят. Лекари разкриват някои от най – масовите причини, които предизвикват неочаквано главоболие.

На първо място докторите поставят преяждането с пикантни, екзотични или сладки храни. Така наречените деликатеси обикновено са доста вкусни, но съдържат вещества, които водят до стесняване на кръвоносните съдове и последващ дискомфорт. Също така виното може да се окаже бомба със закъснител, защото много хора дори не подозират, че са алергични към него. В такива случаи просто избягвайте храните за които усещате, че не ви влияят добре.

Втора основна причина за появата на мигрена е т. н. „отспиване” през почивните дни. Излежаването до обед в леглото стресира организма, тъй като нарушава биологичния часовник. Особено често се среща при тези, които са зависими от кафето и са свикнали всяка сутрин да се събуждат с негова помощ. Учените съветват да ставаме всеки ден по едно и също време и още по – важно, да спрем прекомерната употреба на кафе.

Работата на компютър и целодневното висене пред монитора също е един от основните фактори за поява на главоболие. Очите се изморяват доста бързо от непрекъснатото блещене в екрана. Най – сериозни са симптомите при хора, които извършват умствен труд. Ако пък психическото напрежение е съчетано с тютюнопушене и липса на физическа активност, тогава очаквайте зрението ви да се влоши прогресивно в най – кратки срокове. За да се предпазите от вредните влияния на компютрите, на всеки час прекъсвайте работа поне за пет – десет минути. Отлична идея е през минипочивката да се пораздвижите с няколко клякания или десетина лицеви опори.

Виж видео:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *