Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

3 дни разпитват посланика в Бразилия за Боевски, той не знае какво става

Въртят го на чекрък, разпъват го на кръст – не знае и не знае

Гълъбин Боевски

Една спортна легенда се завърна

Вече три дни продължават разпитите на нашия посланик в Бразилия Чавдар Николов по случая на Гълъбин Боевски, съобщиха от Министерство на външните работи. Тази неделя той бе привикан по спешност в родния край, за да даде обяснение защо никой в България не е бил уведомен за ненадейното освобождаване на олимпиеца от затвора в Итаи.

Изненадващо, въпреки усилията на министерството, към момента все още няма никаква официална информация как се е стигнало да щастливата за Боевски развръзка. Единствено стана ясно, че решението за експулсирането му е взето още през месец март, а на 5 април е изпратена нарочна нота от бразилското министерство до посланика. Изненадващо обаче той не си направил труда да информира когото трябва и към момента съвсем не може да даде обяснения защо не е изпълнил задълженията си.

Тъй като министър Винегин е на разходка в съседна Румъния, все още не е говорил с Николов. За сметка на това обаче посланикът днес ще бъде подложен на разпит от доста други длъжностни лица, които дават мило и драго да разберат истината по случая.

Дипломати обясниха, че е изключително важно освобождението на Гълъбин Боевски да бъде обяснено подобаващо пред обществото, защото подобен акт дава надежда на още много българи в подобно положение. Само за последните дни трима нашенци с тежки присъди са започнали да пишат петиции за излизане под гаранция и се надяват, че Върховният съд в Бразилия ще намали и техните присъди.

http://www.youtube.com/watch?v=qg-0ogE1GqA

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *