Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

29 млрд. евро?!? Това е заем! България взима най-малко от ЕС. И пак Шайката всичко ще открадне, а ние ще връщаме!

Днес ЕС се договори – ще отпусне финансова помощ за държавите от блока, да се справят със задаващата се апокалиптична икономическа криза, която упорито продължават да лъжат, че e предизвикана от „COVID-19“. Те най-нагло ползват фалшивата корона-пандемия като алиби за краха на неолибералната си глобалистка капиталистическа система. Гласуваните трилиони, Брюксел помпозно обяви като „най-голямата помощ, която ЕС е отпускала в историята си“. Всички лидери на държави обявиха, че постигнатият компромис при преговорите е истинска победа. Предвижда се отпуснатите безвъзмездна помощ и заеми да са в съотношение 50/50. Но не и за България.

“Най-прецакани” отново сме ние, въпреки отчаяния кризисен пиар на Борисов, който би тъпана до небето за „огромната“ сума от 29 милиарда евро, която ще получи България.

Прости сметки:

750 милиарда Европа отпуска за възстановяване на националните икономики. Тази сума е разделена на две – 390 милиарда са безвъзмездни субсидии и 360 милиарда са кредити, които държавите ще трябва да връщат.

Испания е получила общо 140 милиарда, от които 72,7 млрд. – безвъзмездно. Останалите 67.3 млрд. ще връща. Петте страни нетни вносители в общия бюджет – Германия, Нидерландия, Швеция, Австрия и Дания – получават „опростителни чекове“, т.е., за идните 7 години вноските им се намаляват с 52 млрд. Четирите „пестеливи“ страни ще си спестят 27 милиарда.

Франция е получила 40 милиарда безвъзмездна помощ.

Гърция ще вземе малко над 70 млрд.

Румънският президент Клаус Йоханис обяви тържествено, че северната ни съседка е успяла да договори 79.9 милиарда евро.

За България предвидените средства са 29 милиарда – с 1 милиард евро повече, както обяви победоносно Борисов. От тях грант по пакета “Следващо поколение ЕС” са 7.7 милиарда евро. И това са единствените безвъзмездно отпуснати ни пари. Останалите близо 23 милиарда са си чисто и просто заем, който страната ни ще трябва да върне обратно на Европа.

Съотношението грантове/заеми за всички страни от ЕС е приблизително 50/50. Само не и за България. Страната ни е най-ощетена от ЕС, защото по прости сметки безвъзмездната помощ е едва 26 %, докато останалите пари ще ги връщаме.

И като казваме, че тия 29 млрд. евро ще ги получи България, това значи – Шайката на Борисов. Защото под игото на Хунтата милиарди евро за страната ни винаги са означавали повече и по-пълни нощни шкафчета. А като кажем, че 23 млрд. от тях ще трябва да се връщат – това значи, че ще ги плати българския народ.

29 млрд. кеш за следващите 7 години – това са ПОВЕЧЕ ЯБЪЛКИ ЗА ПРАСЕТАТА! Мутрите, превзели държавата ни вече са опънали софрата и се черпят.
Защото ако си мислите, че в най-корумпираната държава в ЕС с официално най-голямото неравенство, ще се случи нещо по-различно от допълнително обогатяване на престъпната гербаджийска Хунта, значи явно прекалявате с розовите хапчета.

Този 29-милиарден заем значи повече пълни шкафчета с евро, повече луксозни S-класи за шефовете на фирмите, които строят калпавите ни пътища по които се трепем, повече ремонти върху ремонтите, повече евра за аверите, повече от същото...

Ако си спомняте миналата година Скандално.нет показа с документи как дори в едно варненско училище купуват врати, които са 200 лева в магазина, за 1200 лева парчето! Сега умножете това по милион. Повсеместно плюскане.

Европа не дава, тя отпуска заеми. Които потъват в джобовете на мутро-хунтата, а народът ни връща със заделените си с кървав труд мизерни левчета!

Крадат от нас, крадат от децата ни, крадат от бъдещето ни, крадат чак от откраднатото. Докато народът мирно протестира под прозорците на Министерски съвет с плахата надежда престъпникът Борисов сам да се свали от власт. При условие, че същият прекрасно знае – сдаде ли властта предсрочно – влиза в затвора.

НЕ, мили мои! Фашистка Хунта се сваля с Кръв! Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Един коментар за 29 млрд. евро?!? Това е заем! България взима най-малко от ЕС. И пак Шайката всичко ще открадне, а ние ще връщаме!

  1. стар комунист Отговор

    21.07.2020 в 18:31

    Крайно време е да се грабва оръжието! Нищо друго не е ляк за тези кръвопийци иначе България загива!Народе,разбери го най-накрая!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *