28-ми ден на протести: НАРОДЪТ СРЕЩУ МАФИЯТА! МУТРИ ВЪН! (05.08.2020) ГЛЕДАЙ НА ЗАПИС:

0

„Ние можем да си върнем държавата, елате тук, за да сме заедно, още повече и по-силни“, призоваха от трибуната на протеста в Триъгълника на властта двете бити, ритани и блъскани днес момчета от функционери и мутри на ГЕРБ на конференцията им в „София Тех Парк“.

20-21 часа: За 28 ден граждани излязоха на площад „Независимост“ в София, настоявайки за оставките на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев.

Пред МС протестиращите направиха демонстрация, в която носеха ковчег с надпис „Диктатурата на Борисов“ и крещяха: „Мутри вън“.

Протести има и в други градове

Търсейки подкрепата на повече граждани, организаторите на антиправителствения протест в Русе избраха едно от най-натоварените кръстовища – това между кварталите “Дружба” и “Чародейка”. Протестиращите оцениха като неприемливо предложението за оставка на премиера и оставане на правителството. Благодарение на перфектната организация по охрана на събитието от служителите на Охранителна и Пътна полиция не се стигна до инциденти или напрежение между шофьори и протестиращи.

Протестиращи в Ямбол за 25-а поредна вечер се събраха пред сградата на общината с настояване за оставака на правителството и главния прокурор. Протестът ще завърши с ществие по улиците „Георги Раковски” и „Търговска”.

Шести ден остава блокиран пътят от Стара Загора за Хасково и магистрала „Тракия“. Протестиращите остават на палатки в района на летището.

19-20 часа: В пространството между Президентството и Министерския съвет има значителен брой протестиращи на различни възрасти. Мнозина носят и „символи на протеста“ – тикви и тухли.

Обстановката е спокойна. В района има засилено полицейско присъствие.

Движението по бул. „Дондуков“ е свободно, но останалата част от кръстовището е блокирана.

28-ми ден на протести: НАРОДЪТ СРЕЩУ МАФИЯТА (05.08.2020) ГЛЕДАЙ ПРОТЕСТА НА ЗАПИС!

ВИЖ ВИДЕОТО:

https://youtu.be/lYfhdds-u9k

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *