200 свидетели разпитват по мегаделото „Октопод“

0
Алексей Петров отново на подсъдимата скамейка

Близо 200 свидетели ще бъдат разпитани по мегаделото „Октопод“, което ще стартира на 12 декември в Софийския градски съд.

На подсъдимата скамейка заедно с обявения за водач на престъпната група ще се настанят още петима: Антон Петров-Хамстера, Марчело Джотолов, Янко Попов, бившият зам.главен прокурор по времето на Филчев Цеко Йорданов и Кирил Топалов.

Последните двама обаче не били участници в бандата на „Октопода“, занимавала се с рекет. Макар че са пратени на съд по дело срещу организирана престъпна група Топалов и Цеков отговарят на отделни обвинения – за принуда и осуетяване на наказателно преследване.

Алексей Петров също има отделно обвинение- за разгласяване на държавна тайна. Според юристи обаче т.нар. мегапроцес „Октопод“ няма да е с нищо по различен от това, което се случваше до този момент в съдебната зала по време на разглеждането на мерките за неотклонение на част от обвиняемите.

делото"Октопод" тръгна отново с нови свидетели

Дни преди делото, което се очаква да не тръгне в понеделник, и двете страни се стремят да запазят пълно мълчание за очакванията си. От кръга на Алексей Петров са категорични, че в началото на другата седмица няма никаква надежда да бъде даден ход на процеса.

„Няма дело „Октопод“, поне аз не участвам в такова. В понеделник имам процес срещу господин Алексей Петров. Не знам какво може да се случи“, каза адвокат Васил Василев, защитник на бившия съветник в ДАНС.

Прокурорите са на друго мнение. „Имаме над 200 тома срещу главата на „Октопода“, категорични са обвинителите. Те нарочно изчакали да минат изборите с обвинението, за да не ги обвинят в политическа репресия. Алексей Петров бе задържан през февруари миналата година.

ВИЖ ВИДЕО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *