С 200 хил. лева олекна „Софийска вода“ заради измами

0
"Софийска вода" олекна с 200 бона за измами

Глобиха 200 хил. лева „Софийска вода“, защото е решила да хитрува и е начислила такса за пречистване на водата в равносилен размер с тази на солидните промишлени фабрики на банките. Това съобщиха от Държавната комисия за енергийно водно регулиране (ДКЕВР). „Софийска вода“ е таксувала солено банките, които се считат за административни клиенти, а са заплащали цената на битови потребители. По този начин таксата, която банките заплащат за пречистване на изконната течност се увеличава с по 20 ст. на куб. метър.

Ангел Семерджиев каза, че тепърва започва да проверява "Софийска вода"....

От ДКЕВР обявиха публично, че са наградили за своеволието „Софийска вода“ с акт на стойност 200 000 лв., но проверката тепърва започвала. От комисията казаха още,  че са били изключително толерантни с концесионера на София, тъй като наложената глоба е в минимален размер, за подобен род нарушение „Софийска вода“ е можела да олекне с до 500 хил. лева.

От ДКЕВР уточниха още, че са установили за нарушението съвсем случайно, а не по нечий сигнал, но призоваха всички потребители да бъдат изключително внимателни колко заплащат за пречистване на водата и на какво основание. Председателят на комисията Ангел Семерджиев каза още, че водният концесионер на столицата е извършил още редица нарушения и ще си понесе отговорността. Семерджиев обяви също така, че цената на водата няма да се повиши нито със стотинка от Нова година, напук на слуховете.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *