Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

20 % от българите мислят за самоубийство

20 % от българите мислят за самоубийство

През последните месеци рязко се е увеличил броят на изпадналите в тежки депресии и нервни кризи българи, бият тревога загрижени медици. Най – засегнати били хората в големите градове, заради напрегнатия начин на живот и огромния стрес, на който са подложени заради неуправията в държавата като цяло.

Тревожните данни се потвърждават и от пациенти, които пък се оплакват, че психиатричните клиники са претъпкани и доста често се налага да чакат по няколко седмици, за да се докопат до помощта на специалист. Лекарите пък са категорични, че в момента повече от двадесет процента от хората са принудени да приемат успокоителни, за да не превъртят окончателно.

20 % от българите мислят за самоубийство

Най – честите оплаквания на пациентите били от тежки депресии и страхови неврози. Рязко се покачил и броят на тези, които споделят, че все по – често мислят за самоубийство. Определено, злощастните събития в последно време като земетресенията и тежките атмосферни условия, също допринасяли за влошаване на положението. Все повече граждани се оплаквали от различни форми на параноя.

Според разтревожени за здравето си българи, ситуацията била повече от страшна. Лекарите обръщали внимание само на тези, които могат да им платят добре, а по – бедните или отказвали да прегледат, или претупвали работата си. Най – често изписвали диазепам или ривотрил, което обаче крие определени опасности. Според специалисти, тези лекарствени средства са доста силни и в началото помагат, но при продължителна употреба водят до пристрастяване и още по – тежки психологически проблеми.

Виж видео:

http://www.youtube.com/watch?v=qe4kvkgikGc

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *