Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

20-метровият полет на асансьор в „Майчин Дом“ отприщи обвинения в корупция и немарливост- с видео

elevatorЗад инцидента с пропадналия асансьор в „Майчин Дом”, превозващ 10 души, от които 3- родилки, се откри цяла бездна от измами, кражби и немарливост. Агенцията за техническа безопасност, която отговаря за прегледите и поддръжката на ел съоръжения в обществени сгради, е проядена от корупция и търси само собственото си облагодетелстване. Това заяви Илия Златанов, създател на първата частна фабрика за асаньори.

Предприемачът твърди, че шефът на Агенцията и заместникът му са роднини, а покрай тях са назначени на отговорни постове и други техни близки. Според Златанов, замесените в далаверата прибират на месец от участието си в корупционни схеми поне един милион лева. Подадените от него оплаквания до

Майчин Дом

Майчин Дом

съответните институции са останали без резултат. А веднъж, за куриоз, назначили служител, замесен в мръсна сделка, сам да разследва делата си.

По думите на Златанов, пропадналият асансьор е на повече от 30 години и по закон не би трябвало изобщо да бъде използван. Елеватори, намиращи се в обществени сгради трябва за се сменят след 15 години експлоатация.

Илия Златанов твърди, че асансьорът не бил приспособен към съвременните изисквания за безопасност. Същото се отнасяло и за много други асансьори в страната. Това ги превръща в потенциални убийци, категоричен е специалистът.

Резултатите от зрелищното 20-метрово свободно падане на асансьора, са- 10 души, приети в „Пирогов“ с потрошени крайници, трима от които- бременни жени. ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *