20-хиляден Протест срещу Властта РАЗТРЕСЕ София! Сблъсъци с Полицията и 8 Арестувани! Шайката Умря от Страх! (С ВИДЕО)

Многохиляден протест, организиран от партия „Възраждане” разтресе столицата. Над 20 хил. души се събраха пред Народното събрание за да поискат ОСТАВКАТА на Бойко Борисов и мафиотската му хунта ГЕРБ. Минути след началото на митинга напрежението ескалира и се стигна до сблъсъци с полицията. Протестиращи опитаха да нахлуят в Парламента, но бяха спрени и арестувани от полицията.

По-късно 20-те хиляди протестиращи се насочиха към Министерския съвет, където мощно скандираха: „Оставка“, „Бойко е боклук“ и „Долу мафията“.

Шествието мина покрай Народния театър „Иван Вазов“ и стигна до Министерствата на отбраната и правосъдието докато струпани там огромни полицейски сили се опитваха да осигурят периметър пред сградите . След това скандиранията се пренесоха отново под прозорците на Министерски съвет. От „Дондуков“ 1 протестиращите тръгнаха към площад „Света Неделя“, където е сградата на Министерство на здравеопазването. Оттам отново се върнаха пред парламента.

“Всички сме дошли за спасението на България. А то задължително минава през незабавната оставка на българоубиеца Бойко Борисов и корумпираната му шайка престъпници”, каза един от протестиращите.

По-късно протестиращи и привърженици на ПП „Възраждане“ обявиха безсрочен протест докато кабинетът не подаде оставка. „Всеки ден ще сме пред парламента и ще протестираме докато това антинародно правителство не си даде самоотвод“, заяви председателят на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов под бурните аплодисменти на протестиращите.

По време на протестните действия в столицата са задържани седем мъже и една жена, съобщиха от МВР. Четирима от тях – мъже на възраст 21, 40 и 45 години и 36-годишна жена са задържани за неподчинение на полицейски заповеди. У 46-годишен мъж е намерен нож.

Двама мъже, на 32 и 33 години, са задържани за това че хвърляли предмети, в това число и бутилки, по сградата на Министерството на финансите.

По време на масирания протест полицията е възпрепятствала няколко опита на протестиращи групи да блокират движението по главни булеварди, както и множество опити за разкъсване на полицейските кордони. Масово са били нарушавани и противоепидемичните мерки по заповедта на министъра на здравеопазването, съобщават още от МВР.

Група от около 100-тина участници в протеста е направила опит да проникне с взлом в сградата на Парламента, но е била спряна.

И в момента екипи на Полицията продължават активно да работят по опазване на обществения ред и предотвратяване на закононарушения от протестиращи в центъра на София.

Skandalno.net припомня, че в сряда, в отчаян опит да спре обявения от опозиционната партия „Възраждане“ масов анти-правителствен протест, властта насъска прокуратурата да образува проверка за начина, по който партия „Възраждане“ е изразходвала партийната си субсидия.

Лидерът на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов

Атаката на правителството срещу лидера на партия „Възраждане“ стартира преди седмица с два поръчкови и силно манипулиращи общественото мнение репортажа на глашатая на ГЕРБ – репортера Васил Иванов. В тях полегналият на властта журналист отправи срещу Костадин Костадинов цяла върволица безумни обвинения. Подробности за тях можете да прочетете ТУК

И стана очевидно, че целта на тази медийна атака, на държавното обвинение и на поръчителите от властта е била да спре обявеният още преди месец днешен протест на партия „Възраждане“. Протест, крайно радикален, който иска оставката на продажника Борисов и няма намерение да отстъпи докато не я получи. А още по-очевидно стана, че нито лидерите на партията, нито масово подкрепящият я народ, се плашат от репресии. Уплашена е единствено хунтата. Уплашена и на колене! Защото времето й изтича, а часът на разплатата наближава! Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ЦЕЛИЯ 3-ЧАСОВ ПРОТЕСТ ТУК! ВИЖ ВИДЕОТО:

Ето и репортажите на БСТВ от днешния 20-хиляден протест под надслов „Ние сме народ, аз излизам за нормален живот“ – с искане за Оставката на правителството на Бойко Борисов.

ВИЖ ВИДЕОТО:

https://youtu.be/SrhrkWFpVuA

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

9 коментара

  1. Ако не е „Възраждане“ ще е друга партия, движение или група хора, но в крайна сметка целта ще бъде постигната, а тя е ПОЧИСТВАНЕ! Всеки „велик лидер“ обаче трябва да научи няколко прости неща:
    1. Обещанията трябва да се спазват и след идване на власт;
    2. На привържениците не трябва да се гледа като на роби;
    3. Държавата не трябва да се счита за лична собственост;
    4. Интересите на местното население са над тези на пришълците;
    5. Който плаща данъците, той има право да ги разпределя и е с приоритет за ползването им;
    6. Никога не трябва да забравя, че посоките във властта са две.
    На първо време стигат и понеже Винету вече реши, че е син на Маниту, започваме от последната точка.

  2. Нинова, засрами се. Щом партия „Възраждане“ наброяваща един фяйтон хора, можа да спретне такъв протестен мининг, а ти със своята многохилядна членска маса се креш зад корономаската.

    • Нинова е чифутка тя се интересува колко повече да забогатее не се интересува от положението на българите

  3. НАЙ ПОСЛЕ МОГО ДА НЕ СЕ СРАМУВАМ ЧЕ СЪМ БЪЛГАРИН ВСЕКИ ДЕН ЩЕ Е ТАКА ДО ПОБЕДАТА БОЙКО БЪЛГАРОУБИЕЦО ВЪН ОТ ЖИВОТА НА НАРОДА С ЦЯЛАТА ТИ МАФИОТСКА ХУНТА НЕ НА ВАКСИНИТЕ ДОЛУ МАСКИТЕ НЕ НА ЕВРОТО НАТО ЕС САЩ СОРОС ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ ДА ЖИВЕЕ БРАТСКА РУСИЯ

    • Предлагам с кукерски маски и чанове да стреснем чудовищата паразити от хунтата и всички крадци с куфарчета където луканов им раздаде. Цялата тази пасмина граби и се гаври с българите съсипаха икономиката на България изнесоха златото , съсипаха спорта няма клон от индустрията който да не е съсипан затова до стената и разстрел. Гавриха се и с истинската история на България. Съсипаха университетите, училищата а най вече нашите ДЕЦА принудиха българите с децата си да бягат от Родината си защото ги оставиха без никаква социална подкрепа и измислиха нова „здравна“ индустрия с която изкрадоха и последните стотинки на хората…

  4. Хунтата ГЕРБ вън от властта и от България !!! Почистване и прочистване до последния ГРОБар.

  5. Хунтата и главната мутра на хунтата боко тулупа зад решетките и да върнат награбеното от българския народ заедно с 3те милиарда дадени на фащ за този дето духа отвън за гаврата над българския народ заради ГЕНОЦИДА който извършиха тези паразити да бъдат съдени от народа на доживотен затвор.

  6. НАТО ЕС САЩ СОРОС БЪЛГАРОУБИЕЦА БОРИСОВ И МАФИОТСКАТА МУ ХУНТА ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ НЕ НА ЕВРОТО ИСКАМЕ СИ БЪЛГАРСКИЯ ЛЕВ ЧИСТА И СВЯТА РЕПУБЛИКА И БРАТСКА СВЯТА РУСИЯ

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *