Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

2 млн. са похарчили ГЕРБ, за да направят президент Росен Плевнелиев

Избирането на Росен Плевнелиев излязло прескъпо на ГЕРБ

Близо 2 млн. лева е струвала кандидат- президентската кампания на Росен Плевнелиев и Маргарита Попова. Най- евтината пък е на вокалиста на „Хиподил” Светослав Витков – 220 лева. ГЕРБ са похарчили над 500 000 лева за реклама в печатните и електронните медии, а над 600 000 за плакати и брошури.

Парите за кампанията на Росен Плевнелиев и Маргарита Попова са изцяло от държавната субсидия. Над 400 000 лева са похарчени за предизборни концерти.

Кандидат – президентската двойка на БСП Калфин – Данаилов пък е изразходила близо 1,6 млн. лева, от които 1,5 са от банков заем. Останалите са осигурени от държавната субсидия и членски внос. Най- големият харч на Ивайло Калфин и Стефан Данаилов е за телевизионна реклама – над 600 000 лева.

Двойката Меглена Кунева – Любомир Христов пък са разчитали изцяло на дарения. Кампанията им възлиза на близо 300 000 лева, от които 57 000 са лични средства на кандидат- президента и вицето му. По- голямата част от парите са похарчени за медийни изяви и реклама. Сред най- големите дарители на кандидат- президентската двойка е бившият просветен министър Даниел Вълчев.

Волен Сидеров е похарчил за кандидат- президентската си кампания малко над 600 000 лева, които са от държавната субсидия на партията. Най- много пари са изхарчени за плакати и листовки.

Кампанията на „Синята коалиция” е струвала малко над 300 000 лева. Парите са изцяло от държавната субсидия.

Алексей Петров пък сам е субсидирал кандидат – президентската си кампания, което му е струвало около 200 000 лева. Тази сума е колосална на фона на харчовете на кандидат – президентската двойка Светослав Витков – Венци Мицов – 220 лева! Въпреки това рокаджиите се представиха повече от убедително, като събраха повече гласове и от „Синята коалиция”.

Росен Плевнелиев встъпва в длъжност на 21 януари 2012. ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *