Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

2 милиарда долара са спечелили „Овергаз“ като посредници на руския газ – с видео

gaz2 милиарда долара е спечелил „Овергаз” на скандалния олигарх Сашо Дончев от посредническата си роля между Русия и България при доставките на газ. Благодарение на визитата на зам.- руския премиер Виктор Зубков, българите разбраха най- после кой ги краде. Оказа се, че заради родните посредници , цената на синьото гориво скача с 47%. Фирмите са напълно излишни, но все пак 10 години са трупали милиарди на гърба на обикновените хора.

„Овергаз” на Сашо Дончев владее чрез дъщерни фирми почти

Сашо Дончев

Сашо Дончев

половината от пазара у нас. Роденият в Ямбол милиардер е започнал бизнеса си през 1992 с първата си фирма, която се подвизавала в офисче в ж.к. „Люлин”. През 1995 „Овергаз инк” се превръща в мощно акционерно дружество, където си партнира с „Мултигруп” на Илия Павлов и замаскирани негови фирми.

На следващата година, тогавашният министър- председател Андрей Луканов създава далаверджийската компания „Топенерджи”. За аферите, извършени от Луканов и Илия Павлов се носят легенди. Сашо Дончев, разбира се неделима част от машината за крадене. Смята се, че убийствата на Андрей Луканов и Илия Павлов са свързани именно на черни сделки с руската газова мафия.

След смъртта на Луканов, неговият достоен наследник в енергийните далавери Румен Овчаров– известен и като Инкасатора, взима под крилото си Сашо Дончев. Говори се, че значима част от печалбата отива и за черната партийна каса на БСП.

Изолирането на посредническите фирми между България и руския газ ще бъде наистина една малка победа над мощната енергийна мафия у нас. Само че дали няма междувременно да се появят нови играчи в сферата, е въпрос, който ще се изясни в близкото бъдеще.

Газовата криза миналата година доказа, че фирмите – посредници са просто лапачи. ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *