Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

2 години затвор за убийство на куче

 

Улично куче

Улично куче

Две години затвор поиска прокуратурата в Шумен за убитото куче по изключително свиреп начин. Николай Каменов е  умъртвил по безмилостен начин уличното животно – Бера с железен прът. Нападателят е нападнал Бера само, защото тя го е залала.  Животинчето се опитало да се скрие в близък ход, но безуспешно. На 9 май Николай Каменов го е догонил до 3-я етаж, където безмилостно го ритал и налагал с железен прът,  докато не умре. Неволни свидетели на кръвожадното убийство, станали няколко женички от блока. Според тях Каменов не за пръв път посяга върху мирни, но беззащитни улични животинки… Аутопсията на жертвата – кучето Бера сочи, че вследствие на нанесения побой  тя е с разкъсан черен дроб и далак и много други  кръвонасядания по цялото тяло. Бера се явявала като кучето на блока. В продължение на 10 години жителите на сградата се грижели за животинчето, а то им отвръщало с много любов.

Мануела Горсова след катастрофата

Мануела Горсова след катастрофата

Веднага след загубата на верния пазач на блока жителите се обадили в полицията и прокуратурата. Хората от блока били категорични, че Бера е мило и безобидно животинче и дори много рядко лае,  само ако нещо я подразни. 24 годишният убиец разбира се бил на противоположното мнение и казал, че животното всеки път го лаело и било доста агресивно. Николай Каменов ще бъде съден за хулиганство. По тази алинея закона  предвижда до 3 години лишаване от свобода. В неговия случай прокурорите са поискали 2г ефективна присъда – затвор.  Проблемът с насилието върху животните тепърва навлиза в България, докато в повечето страни членки на ЕС вече има действащи закони за подобни казуси. У нас обаче една такава присъда като 2 години затвор за човек убил куче би изглеждала по – скоро парадоксално, отколкото логично.

Припомняме ви, че световния шампион Максим Стависки уби човек при предизвикана от него катастрофа и превърна почти в инвалид,  и непълноценен човек Мануела Горсова.  За това си провинение Стависки бе осъден само на 2г  и шест месеца и то  условно…  На фона на действащите присъди у нас за сериозни престъпления 2 г затвор за убийство на куче ще изглеждат доста неправдоподобно, по колкото и жесток начин да е причинена неговата смърт.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *