Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

180 измамени с имоти в София

180 собственици на апетитни терени в столичните квартали Бистрица и Панчарево изпаднаха в шок, след като миналата седмица разбраха, че имотите им тихомълком са отишли в ръцете на други хора. Това станало благодарение на законна процедура за възстановяване на запустели земи, която се базира на кадастрален план от 60-те години на миналия век.

Той обаче не е актуален вече, тъй като въпросните земи отдавна са продадени, а върху тях съвсем законно са вдигнати къщи. Тази схема започнала масово да се прилага преди 7 години. Тогава чрез „Държавен вестник“ местната поземлена комисия „уведомила“притежателите на терените, че трябва спешно да занесат в общината нотариалните актове за тях и така да докажат собствеността си. За лош късмет обявата не стигнала до заинтересованите лица, тъй като болшинството били възрастни хора и не го четели. Така терените според картата продължавали да се водят нечии.

От това се възползвали двама местни бизнесмени, които „кацнали“ в поземлената комисия и подали молба декларация, да им бъдат възстановени земите. Много бързо след това предприемачите получили удостоверения, след което се сдобили с констативни нотариални актове.

Последният документ давал право на вече новите собственици да правят с терените каквото си поискат, включително и да ги продадат на трети лица. Не е тайна, че един декар в този район на свободния пазар се търгува за около 50 хил. евро. Затова много скоро след като се докопали до имотите, измамниците ги препродали.

ВИЖ ВИДЕО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *