175 000 лева за оаканите дупета на депутатите

0

Обществена поръчка за доставяне на тоалетна хартия, кърпи за ръце и хигиенни материали за 175000 лева са обявили от от администрацията на парламента. Освен хартия, Народното събрание си е поръчало няколко метли, 38 четки за тоалетни и скромно количество дезенфикциращи препарати.

Ролките са за двете сгради на парламента плюс почивната му база във Велинград. Предвижда се хартията да стигне за 15 месеца, а фирмата-доставчик трябва да избере качествена и непременно да е участвала и в друга обществена поръчка. В същото време оборотът й да не е по-малък от 68000 лева. Това са условията, поставени от администраторите. По груби изчисления един депутат употребява по ролка и половина тоалетна хартия на ден и то само при положение, че се намира и на трите места едновременно.

 Това изчисление води до размисъл какво толкова ядат народните ни представители и дали нямат храносмилателни смущения, та направо изяждат хартията в тоалетните. Зевзеци изчислиха пък, че за да се употреби толкова много хартия, то избраниците ни трябва да прекарват в помещенията с двете нули една трета от работното си време. Още 124 000 лева са отредени за поддръжка на автопарка. Защото след като използват хартията, депутатите хукват с колите на някой официален обяд и пак се връщат да я употребяват. Тия направо се оср..ха , коментираха избиратели. И то в буквалния смисъл. Явно са отишли в парламента само да ядат и да с..рат.

http://youtu.be/-6FofonG-zo

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *