Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

175 000 лева за оаканите дупета на депутатите

Обществена поръчка за доставяне на тоалетна хартия, кърпи за ръце и хигиенни материали за 175000 лева са обявили от от администрацията на парламента. Освен хартия, Народното събрание си е поръчало няколко метли, 38 четки за тоалетни и скромно количество дезенфикциращи препарати.

Ролките са за двете сгради на парламента плюс почивната му база във Велинград. Предвижда се хартията да стигне за 15 месеца, а фирмата-доставчик трябва да избере качествена и непременно да е участвала и в друга обществена поръчка. В същото време оборотът й да не е по-малък от 68000 лева. Това са условията, поставени от администраторите. По груби изчисления един депутат употребява по ролка и половина тоалетна хартия на ден и то само при положение, че се намира и на трите места едновременно.

 Това изчисление води до размисъл какво толкова ядат народните ни представители и дали нямат храносмилателни смущения, та направо изяждат хартията в тоалетните. Зевзеци изчислиха пък, че за да се употреби толкова много хартия, то избраниците ни трябва да прекарват в помещенията с двете нули една трета от работното си време. Още 124 000 лева са отредени за поддръжка на автопарка. Защото след като използват хартията, депутатите хукват с колите на някой официален обяд и пак се връщат да я употребяват. Тия направо се оср..ха , коментираха избиратели. И то в буквалния смисъл. Явно са отишли в парламента само да ядат и да с..рат.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *