Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

1400 фирми фалираха, 97 000 останаха без работа през 2012

Безработица

Безработица

Жестоката равносметка от блестящото управление на ГЕРБ

Ужасяващи данни за регреса на бизнеса в последните месеци бяха изнесени в самия край на 2012 година. От статистиката става ясно, че за периода са фалирали и прекратили дейността си над 1 400 малки и средни предприятия, а броят на освободените от работа е повече от 97 000 души.

Интересно обаче е кой и защо допуска убиването на родните търговия и производство, след като така наречените водещи финансисти определят именно малките и средни фирми като гръбнак на икономиката. А това е така, защото точно те осигуряват около 75 % от работната заетост в държавата.

Българският бизнес умира

Българският бизнес умира

Математическите изчисления показват, че бизнесът в момента се задушава и огромната част от фирмите регистрират намаляване на годишния оборот наполовина, в условията на сериозна инфлация и непрекъснато нарастващи разходи за горива и енергия.

Търговци и производители са категорични, че основна вина за това имат непрекъснато намаляващият брой на купувачите, както и нелоялната конкуренция. Представители на бизнеса заявяват убедено, че контрабандният внос на всякакви стоки е причината българските произведения да стават все по – малко конкурентни на другите, които се вкарват и продават без да се плащат никакви данъци и мита.

От Агенцията за насърчаване на малките и средни предприятия признават с половин уста, че в настоящия момент цели 70 % от фирмите са затънали до шия. Това е принудило работодателите да се разделят с повече от 97 000 души, а основните причини са фирмена задлъжнялост и финансови затруднения. Експертът Владимир Минев разкрива още, че 2 600 предприятия са обявили несъстоятелност и това е, меко казано, силно тревожно.

На всички е повече от ясно, че на някой му изнася да умъртви бизнеса в България. Въпросът е, че обикновените хора не знаят кой е той, а политиците крият и явно играят по неговата свирка за лични облаги.

Виж видео:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

2 кометара за 1400 фирми фалираха, 97 000 останаха без работа през 2012

  1. Ронко Отговор

    30.12.2012 в 22:10

    Мръсни изроди, всички на пангала!!!!

  2. bold Отговор

    02.01.2013 в 9:02

    Фалираха комунистическите и доганови протежета,които печелеха договори за поръчки под масата-даваха рушвет и крадяха държавата с ддс.Така им се пада.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *