12 ченгета пазят Брендо в Милано от отмъщението на Коза Ностра

0

Брендо не каза нищо на разпита в италианския съд

Евелин Банев - Брендо
Евелин Банев – Брендо

12 служители на спец частите охраняваха персонално българският топ мафиот Евелин Банев – Брендо при старта на съдебния процес в Милано днес. Това доказа хипотезите, че е поръчан от шефовете на италианската Камора и над живота му е надвиснала сериозна опасност.

Брендо бе докаран в голямата зала на Съдебната палата в града на Мафията с официална охрана от общо шест тежко въоръжени барети, но е бил охраняван от поне още шест цивилни служители на специалните части. Делото премина при закрити врата, а Банев запази пълно мълчание пред италианските журналисти.

Тактиката на мълчание бе продължена от Брендо и пред магистратите. Според публикации в местната преса, той единствено е заявил, че не желае да бъде разпитван и отказва да прави каквито и да било декларации. Юристите от неговата защита също категорично са отказали да дават всякакви изявления.

Лара Банева бе отвлечена за да гарантира мълчанието на Брендо
Лара Банева бе отвлечена за да гарантира мълчанието на Брендо

Припомняме, че малкото момиченце на Брендо – Лара, бе отвлечена в София и до момента няма никакви сведения за нейното състояние и местонахождение. Първоначалната версия, че Банев сам е инсценирал похищението категорично отпадна и сега остана убеждението, че детето е отвлечено, за да го принудят да не проговори срещу всесилните босове на Коза Ностра по време на разпитите.

”Банев зае очаквана позиция да запази категорично мълчание. Това в неговото положение е най – доброто и никой не би очаквал да стори нещо друго при създалата се ситуация. Той постъпи възможно най – разумно. Видът му беше на измъчен човек, гледаше право напред” – коментира след заседанието висш магистрат, който не пожела името му да бъде цитирано.

Очаква се делото срещу Евелин Банев – Брендо да завърши в края на месец април. Следващото заседание е след около три седмици.

Виж видео:

http://www.youtube.com/watch?v=YGy86J3Fw3I

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *