Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

110 млн. лв. източени от МВР по времето на Цветан Цветанов

Грандиозен скандал се задава с източването на пари от МВР чрез договори с охранителни фирми, научихме от достоверни източници. Както вече стана ясно, по времето на Цветан Цветанов областните дирекции и особено столичната дирекция на полицията, се превърнали в хранилка на десетина охранителни фирми, приближени до ГЕРБ.

Цветан Цветанов

Цветан Цветанов

Беше спомената и фирмата “Стронг“, която е собственост на бивш служител на ГДБОП. Сред останалите фирми, сключвали неизгодни договори с МВР, са „ВИП секюрити“, „3 С Сот“, „Делта Форс“ и „Боду“, научиха журналисти. Случаят вече е в прокуратурата, а проверката е установила, че много от собствениците на охранителните фирми са свързани с офшорни фирми и сметки в чужбина. Ще бъдат привиквани и управителите, които по всяка вероятност ще разкрият как са били притискани от тогавашното ръководство да въртят измамата, за да бъдат подновявани лицензите им без проблем. Щетата за държавния бюджет засега се изчислява на над 100 милиона лева.

Схемата, по която са източвани парите от МВР, е следната. Специално подбрани охранителни фирми са подписвали хиляди договори за охрана с частни клиенти и офиси на фирми, но не са поддържали охранителен състав, за да ги пазят.

Вместо това са сключвали договори с МВР и са препращали сигналите към тях. Заплащането за посещение на сигнал е било 15 лева по договор.

Така на практика униформените служители били впрегнати да служат на частни интереси. На МВР били платени над 100 пъти по-малко пари, отколкото са сумите по договорите на охранителните фирми с клиентите им. Вътрешната проверка на МВР е показала още фрапиращи нарушения, но засега от ръководството запазват в тайна какви са те.

Източник е категоричен, че ще има още обвинения за висши ръководни кадри от времето на ГЕРБ, но не се знае дали с това ще бъде доказана вина на Цветан Цветанов.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *