106 нови милионера у нас за година

0
106 нови милионера у нас

България станала страната на неограничените възможности

Според статистиките на Българската народна банка, през изминалата година у нас са се появили точно 106 нови милионера. Те са успели да скътат в банките завидната сума от почти 230 000 000 лева. Спестяванията на хората с много пари отбелязали ръст с цели 20. 4 %, а при тези с депозити от 100 до 200 бона се забелязва напредък от 32. 6 %. Във втория диапазон са се пръкнали 5550 нови влога, на обща стойност малко повече от 793 милиона.

Въпреки напъните на правителството да убеди народа, че всичко у нас просто цъфти и че едва ли не сме станали страната на неограничените възможности, опитни икономисти алармираха, че тези статистики предизвикват нова тревога у тях. Защото парите продължават да се концентрират в определен и изключително тесен кръг от хора, докато масата гладува и се чуди как да си плати сметките за ток и парно.

150 българи крият милиони в чужди банки

Конкретното доказателство се крие в последните проучванията на БНБ, според които броят на прогресивно обедняващите е скочил в пъти по – рязко, отколкото този на забогатяващите. При броя на хората със суми до 1 000 лева в банковите си сметки се забелязва намаление от 140 312 души. Иначе масово българите кътали депозити на средна стойност от около 500 лева.

Все повече българи пък губят тотално доверие в родните банкови институции и изнасят богатството си в чужбина. Според данните, нашенци са затворили повече от 450 000 000 евро в други банки. Най – предпочитани са швейцарските финансови институции, където имало около 300 милиона, собственост на 150 български граждани.

Виж видео:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *