105 годишна баба получи акт за превишена скорост от КАТ

0
105 годишната баба Надежда

Преди 12 години станала жертва на нагли бандити

Сляпа жена на 105 години, получи акт за управление на автомобил с превишена скорост от КАТ. Историята на определената за „най – бърза столетница” баба Надежда започнала през този октомври, когато получила честитката от Сливен. Уведомлението хвърлило в потрес всичките й роднини, защото те никога не са имали нищо общо с града на Данчо Лечков, а още по – малко с органите на МВР там.

Когато прочели внимателно писмото се оказало, че жената е карала колата си с превишена скорост в Нова Загора, поради което е съставен акт в размер на 140 лева. След като се освестили от неприятната изненада, в семейството започнали да си припомнят какво е ставало през годините и така осъзнали, че причина за сегашната ситуация е случка от 2000-а година.

Тогава бабата пребивавала в дом за слепи хора в София. Един ден там пристигнали важни гости с костюми. Някаква жена обяснила, че хората в дома ще получат помощ от Съюза на слепите, но трябва да си дадат паспортите, за да документират кой какво е взел от дарението. Хората естествено повярвали и връчили личните си карти на мошениците.

След случаят от тази година станало ясно, че най – вероятно с данните на всеки един от тях е купен автомобил, като се е избегнало плащането на задължително мито. От Съюза на слепите споделиха, че в периода около 2005 година, подобни схеми са били много актуални и във времето са регистрирани стотици жертви в цялата страна.

От полицията заявяват, че в момента пък са най – актуални имотните измами. След като бандитите се докопат до личните данни на възрастни хора подправяли завещанията им или изготвяли фалшиви нотариални актове.

Виж видео:

http://www.youtube.com/watch?v=b3cJ9YWD36c

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *