1000 лева глоба, ако изхвърлиш кучето си на улицата

1

Депутатите от ГЕРБ са готови да променят закона за защита на животните, за да се решат проблемите с бездомните кучета. Готви се специална национална програма, която ще прекрати практиката на изнасяне на кучета от една община в друга. Планира се и създаването на национален регистър, в който ще се впишат не само домашните, но и бездомните кучета. Всяко животно задължително ще бъде окичено с електронен чип. Агенцията за безопазност на храните пък ще изготви специална методология, по която ще се определя кой пес е агресивен и кой не. В момента това се върши от комисия, в която има и представители на неправителствени организации и ветеринар и тя не достигала до единно решение. Глобата за всеки, който изостави питомеца си на улицата, скача от 500 на 1000 лева /не че има поне един глобен досега/. В столицата били регистрирани 10 хиляди домашни кучета, но според специалисти истинската им бройка е над 150 хиляди.

Депутатите мътят още един ялов закон и проблемът с песовете няма да се реши, категорични са ветеринари. Всеки собственик може да махне чипа на животното си и да го прати безнаказано на улицата. Заради бездомните псета ще се създадат още служби и още чиновнически места. Само чипирането на домашните софийски кучета ще отнеме поне две години, ако бройката им наистина е 150 хиляди. Няма и закон, според който можеш да нахлуеш в дома на някого и да провериш има ли си домашен любимец или не. На улицата винаги може да отговори, че разхожда кучето на приятел. Очаква се безсмислен труд, високи заплати и съмнителни резултати, смятат от опозицията. Обаче и те нямат идея как да бъде спряно изяждането на хора по столичните улици.

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

1 коментар

  1. Абе избийте тия кучета и оправете проблема,стига сте засипвали хората с глупости и разтягате локуми.Държавата ще фалира ако трябва да се дават пари за стотици хиляди кучета.Старци и деца няма какво да ядат ,ние се грижим за кучета-май сме подминали малко Европа и трябва да се върнем малко назад във времето ,да оправим живота на хората ,а назад във времето нямаше кучета.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *