100 дни ни делят от поредния апокалипсис!

0

Ще настъпят три безкрайни зими. Растения и животни ще изчезнат от лицето на Земята. А хората ще останат без всякакъв морал и ще започнат своето решително изтребление“, пише във викингско предсказание отпреди хиляди години. Най-лошото е, че началната дата на описания апокалипсис е 22 февруари 2014 г.

Викингите предрекли унищожителна катастрофа на 22 февруари 2014 г.
Викингите предрекли унищожителна катастрофа на 22 февруари 2014 г.

„Никой не бива да подминава викингските пророчества, защото още сред съвременниците си те са имали слава на опитни астрономи и любопитни хора, които са търсели обяснение на всички природни процеси. Неслучайно са били толкова дори мореплаватели завоеватели“, категоричен е проф. Дъглас Строу, който е работил върху разшифроването на древния труд. Викингите предричат още, че слънцето ще изчезне от небосклона. Няма да ги има и звездите, а Земята ще потъне във вечен мрак.

„Те използват своите божества, за да обяснят края на дните ни. Според тях Вълкът Скол ще се нахрани със слънчевата светлина, а брат му ще погълне Луната. Сега това ни звучи като приказка, но викингите са правили предсказания, които след това до голяма степен са се изпълнявали“, опитва се да бъде още по-песимистично настроен проф. Строу. Мрачното пророчество за края на света на 22 февруари моментално заинтересува английските медии, които му отделиха подобаващо внимание.

Учените, разбира се, нямат никакво основание да вярват на древните изчисления кога ще престанем да съществуваме. През последните месеци сe обсъждат доста по-реалистични сценарии за гибелта ни, нямащи нищо общо с Вълка Скол. Унищожителният тайфун Хаян, преминал през Филипините, беше обявен за супер буря и още веднъж даде повод на някои световни капацитети да предскажат, че краят ни е близо. Според тях човешката дейност увеличава глобалното затопляне с по-бързи темпове от първоначалните планове. Планетата ни се пържи в собствен сос и не се забави да изпрати отмъщение на виновните за това. Хаян взе най-малко 10 хил. човешки жертви, но дали не е на път още по-голяма буря, която да изтрие от лицето на Земята стотици хиляди и дори милиони.

Дори най-безпристрастните факти са достатъчно тревожни. Според метеоролозите 2013 г. е седмата най-топла година, откакто се правят температурни измервания от 1850 г. насам. Световната метеорологична организация на ООН предупреди, че екстремните температури са предпоставка за завихрянето на изключително мощни бури, какъвто беше и тайфунът Хаян.

„Затоплянето на земната повърхност не е събитие, което трябва да отхвърлим с лека ръка и да продължим напред. То пряко ще влияе върху живота на хората и ще промени бъдещето ни. Не се съмнявайте, че тайфуните и зловещите пожари в Австралия не са изолирани инциденти. Колкото и страшно да звучи, много хора по планетата ще трябва да се научат да живеят на салове в съвсем близко бъдеще. Ледниците в Антарктида се топят с много по-бързи темпове от първоначалните ни изчисления и нивото на Световния океан се вдига“, предупреждават учените. Те поне правят каквото им е по-силите. На различни места по света се организират конференции, осъждащи човешкото издевателство върху природата. Постоянно на бял свят излизат от стряскащи по-стряскащи доклади, които ни предупреждават за задаващия се апокалипсис. Признати капацитети опитват да накарат най-мощните икономики да ограничат рязко изхвърлянето на вредни газове в атмосферата.

Научната общност, изглежда, е започнала битка с предизвестен победител. Никоя от големите държави няма да затвори заводите си, които бълват черен дим към небето. Озоновата дупка ще продължи да се разширява, а зимите съвсем ще изчезнат за сметка на безкрайно и много жежко лято. Подобни мрачни, но и напълно реални прогнози дадоха повод на учените от сп. „Нешънъл джиографик“ да направят и своите изчисления накъде вървим. Според тях след 5000 г и последният ледник ще се стопи под палещото слънце и тогава ни чака едно истинско водно приключение. Най-жестоко ще го отнесат холандци и датчани, чиито държави ще потънат под морската вода. Няма да се спаси и Лондон, който също отива на дъното, както и цяла Източна Англия.

България ще остане едно сравнително спокойно място за живеене с тази разлика, че участъкът от Дунав между страната ни и Румъния ще се превърне в огромен залив на Черно море и русенци няма да бият път чак до Варна, за да се порадват на морските вълни.

„Прогнозата ни е основана на предположенията, че средната температура на Земята ще се вдигне от 14,4 на 25,5 градуса по Целзий. Ледниците ще се стопят и нивото на Световния океан ще се покачи с 65 метра. Няма да ги има големи територии от САЩ и Китай, а от Куба ще останат малки парчета суша. Това е напълно реалистично развитие на събитията, ако продължим с въздействието си върху природата“, категорични са от „Нешънъл джиографик“.

 

Гигантски астероид ни удря през 2880 г.

Разбира се, има и доста по-бързи и безболезнени начини да си отиде човечеството, без преди това безуспешно да се опита да се кръстоса с риби, за да получи хриле. Някои световни умове са сигурни, че към нас със страшна скорост приближава достатъчно огромен астероид, който да сложи край на човешката цивилизация. Огромното парче скала, кръстено 1950 AD, ще се приближи фатално близо до Земята на 16 март 2880 г.

Има 0,3 процента шанс то да се джасне в планетата, което според космическите стандарти си е, както се казва, „размина се на косъм“. Ако все пак има сблъсък, взривът ще е с мощност, еквивалентна на 45 хил. тона тротил и най-вероятно това ще е достатъчно да ни прати в отвъдното, за да може друг биологичен вид след милиони години да заеме господстваща позиция, възползвайки се от отсъствието на сериозна конкуренция.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *